Ledo kroz dokapitalizaciju prikupio 750 milijuna kuna

213

Riječ je o najvećoj transakciji javne ponude vlasničkih vrijednosnih papira na domaćem primarnom tržištu kapitala

Sukladno Odluci o povećanju temeljnog kapitala tvrtke Ledo d.d. tijekom tri dana upisa ukupno je upisano i uplaćeno 93.750 novih dionica po cijeni od 8000 kn po dionici, priopćeno je iz Leda.

Razdoblje upisa novih dionica društva trajalo je od dana objave Javnog poziva kvalificiranim ulagateljima, odnosno od 17. prosinca do 19. prosinca 2012. u kojem su dionice upisivali kvalificirani ulagatelji i pravne osobe.

Krajnji rok za izvršenje uplata istekao je 20. prosinca 2012. u 12:00 sati te je utvrđeno da su svi upisnici u navedenom roku izvršili uplatu dionica. Na taj način Ledo je prikupio ukupan iznos od 750 milijuna kuna pri čemu je izdanje novih dionica društva provedeno sa 100%-nom uspješnošću, kaže se u priopćenju.

Većinu izdanja upisali su mirovinski fondovi, oko 70% svih upisanih dionica, te ostali institucionalni investitori kao što su osiguravateljske kuće, investicijski fondovi i brokerske kuće.

Zajednički voditelji izdanja novih dionica Leda su Erste&Steiermarkische bank te Raiffeisenbank Austria.

“Ledo je iznimno zadovoljan provedenom transakcijom, s obzirom da je istom prikupio 750 milijuna kuna što predstavlja najveću transakciju javne ponude vlasničkih vrijednosnih papira na domaćem primarnom tržištu kapitala, izuzevši velike privatizacijske IPO transakcije Ine i Hrvatskog Telekoma. Štoviše, trenutno vrlo izazovno gospodarsko okruženje u kojem je transakcija provedena dodatno naglašava važnost i veličinu ostvarene transakcije”, komentiraju iz Leda.

Sredstva prikupljena dokapitalizacijom Ledo će iskoristiti za akviziciju kompanija Frikom a.d. i Ledo d.o.o. Podgorica čime će postati regionalni lider u proizvodnji sladoleda i zamrznute hrane te ujedno i jedna od vodećih hrvatskih kompanija, ističe se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here