Održana Glavna skupština Konzuma

105

Konzum je danas održao izvanrednu Glavnu skupštinu na kojoj je bilo zastupljeno 21.421.540 glasova odnosno 94,3561 posto temeljnog kapitala društva, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Sve odluke iz dnevnog reda na Glavnoj skupštini donesene su jednoglasno, odnosno sa 100 posto zastupljenih glasova na Glavnoj skupštini pri donošenju odluka. Jedna od odluka je da se predmet poslovanja dopunjuje novim djelatnostima – skladištenje robe i pružanje usluga informacijskog društva.

Utvrđena je i naknada za rad članova Nadzornog odbora u neto iznosu, odnosno nagrada za rad predsjednika NO-a iznosi 4000 kuna, a nagrada za rad zamjenika predsjednika i članova NO-a 3000 kuna.

Također, prihvaćeno je i pripajanje Jadrankomerca Konzumu te je dana suglasnost Upravi na sklapanje ugovora o pripajanju navedenog društva.

Među ostalim, daje se i prethodna suglasnost Upravi društva na sklapanje ugovora o prodaji i prijenosu poslovnog udjela društva Idea iz Beograda s Agrokorom. Sklapanjem predmetnog ugovora Konzum će steći poslovni udjel u visini 100 posto temeljnog kapitala društva Idea.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here