Osijek dobiva novu tvornicu čokolade

Osječka tvrtka Kandit d.o.o. za proizvodnju bombona i čokolade upravo je dobila i građevinsku dozvolu za gradnju potpuno nove tvornice u Industrijskoj zoni Nemetin, čime i stvarno počinje u posljednjih nekoliko desetljeća najveća osječka investicija u prerađivačku industriju.

“Iako je nešto kasnilo izdavanje potrebne ekološke studije, naš cjelovit projekt dogovorenog preseljenja tvornice odvija se prema planu te smo već sada posve sigurni da će proizvodnja u njoj početi do kraja iduće godine”, kaže Mario Müller, direktor Kandita. Nova tvornica imat će 23.000 četvornih metara proizvodnih, skladišnih i distributivnih prostora.

Uz dio postojeće suvremene tehnologije iz sadašnje tvornice, u novu tvornicu instalirat će se i najsuvremenija u svijetu nova tehnologija. Ukupna vrijednost tvornice bit će oko 20 milijuna eura, a nju će, uz vlastita sredstva, s 15 milijuna eura povoljnih kredita financirati HBOR. Gradnja nove tvornice povjerena je osječkoj Gradnji d.o.o., koja je već počela pripremne radove za tu zahtjevnu investiciju. (Glas Slavonije)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *