Osijek dobiva novu tvornicu čokolade

92

Osječka tvrtka Kandit d.o.o. za proizvodnju bombona i čokolade upravo je dobila i građevinsku dozvolu za gradnju potpuno nove tvornice u Industrijskoj zoni Nemetin, čime i stvarno počinje u posljednjih nekoliko desetljeća najveća osječka investicija u prerađivačku industriju.

“Iako je nešto kasnilo izdavanje potrebne ekološke studije, naš cjelovit projekt dogovorenog preseljenja tvornice odvija se prema planu te smo već sada posve sigurni da će proizvodnja u njoj početi do kraja iduće godine”, kaže Mario Müller, direktor Kandita. Nova tvornica imat će 23.000 četvornih metara proizvodnih, skladišnih i distributivnih prostora.

Uz dio postojeće suvremene tehnologije iz sadašnje tvornice, u novu tvornicu instalirat će se i najsuvremenija u svijetu nova tehnologija. Ukupna vrijednost tvornice bit će oko 20 milijuna eura, a nju će, uz vlastita sredstva, s 15 milijuna eura povoljnih kredita financirati HBOR. Gradnja nove tvornice povjerena je osječkoj Gradnji d.o.o., koja je već počela pripremne radove za tu zahtjevnu investiciju. (Glas Slavonije)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here