U 2013. dovršetak Trgovačkog centra Point u Vrbanima

103

Nakon godina neizvjesnosti i spekulacije gradnja je započeta u prvom kvartalu ove godine, a imat će oko 50 lokala na oko 13.000 četvornih metara površine

Zagrebačko tržište poslovnih prostora namijenjenih maloprodaji ostaje konkurentno zahvaljujući visokoj razini ponude. Može se pretpostaviti da će ovo smanjiti pritisak na zakupnine tijekom 2013., navodi se u istraživanju tvrtke Jones Lang LaSalle, koja objavljuje redovite tromjesečne analize kretanja na zagrebačkom tržištu poslovnih prostora, piše u ponedjeljak Domosfera.hr.

U 2013. očekuje se dovršetak manjeg maloprodajnog projekta – Trgovačkog centra Point u naselju Vrbani, na uglu Horvaćanske i Rudeške ceste. Nakon godina neizvjesnosti i spekulacije gradnja je započeta u prvom kvartalu ove godine, a imat će oko 50 lokala na oko 13.000 četvornih metara površine. Bit će to kombinacija maloprodajnih prostora, restorana i prostora za zabavu.

Do kraja sljedeće godine trebala bi biti dovršena i otvorena i Ikeina robna kuća koja će se nalaziti u Rugvici, na jugoistoku Zagreba, a bit će to prva Ikeina trgovina u Hrvatskoj.

Također se doznaje da će od siječnja 2013. trgovački centar King Cross poduzeti značajne promjene u upravi svog centra, a tijekom sljedeće godine predviđena je i značajna obnova centra što će pozitivno utjecati na njegovu konkurentnost na tržištu.

Kad je pak riječ o e-trgovini, ona je u Hrvatskoj u ranoj fazi razvoja, ali sve veći broj trgovaca na malo i potrošača prepoznaju njezine prednosti, navode iz Jones Lang LaSalle. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here