Voliju kredit EBRD-a vrijedan 4,64 milijuna eura

74

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) osigurala je kredit od 4,64 milijuna eura za Voli kako bi crnogorska kompanija završila preuzimanje maloprodajnog lanca Novito.

Iz EBRD-a su priopćili kako tim kreditom potiču konkurenciju u crnogorskom sektoru maloprodaje jer će se njime omogućiti da Voli, vodeći trgovački lanac u zemlji, preuzme Novito, peti najveći lanac supermarketa u Crnoj Gori, prenosi MINA-business.

“Kroz svoju šestu transakciju u okviru privatnog sektora Crne Gore, EBRD osigurava 4,64 milijuna eura kredita Voli trgovinama, maloprodajnoj mreži u Crnoj Gori koja ima 16 prodavaonica u Podgorici i 15 u drugim gradovima”, izvijestili su iz banke.

Šef ureda EBRD-a u Crnoj Gori Julio Moreno kazao je da potrošači sve više traže vrijednost kada kupuju svakodnevne namirnice i da veći supermarketi mogu ponuditi i vrijednost i visoku kvalitetu.

“Ovo će značajno povećati konkurenciju u sektoru maloprodaje. Posebno smo zadovoljni što pružamo podršku lokalnoj kompaniji i što ćemo eventualno proširiti našu suradnju u budućnosti”, poručio je Moreno.

Direktor kompanije Voli, Dragan Bokan, kazao je da će se kredit koristiti za širenje njihove maloprodajne mreže u cilju jačanja liderske pozicije na tržištu.

“Kao rezultat toga, crnogorski će potrošači širom zemlje imati koristi od povećanog izbora proizvoda i nižih cijena. Ovaj projekt korak je k našoj značajnijoj suradnji”, naveo je Bokan.

EBRD je ranije dala 4,2 milijuna eura kredita kompaniji Voli, omogućivši joj da na taj način 2010. godine otvori još dva prodajna objekta van Podgorice.

Kredit za trgovački lanac Voli organizira se kroz investicijski instrument EBRD – Italija, program za lokalna poduzeća koji je uspostavljen kako bi podržao gospodarstva u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i Srbiji.

EBRD je od početka poslovanja u Crnoj Gori investirala više od 300 milijuna eura u njeno gospodarstvo, a s tržišnim udjelom od oko 25 posto Voli je vodeći maloprodajni lanac i jedan od najpriznatijih brendova na tržištu ove zemlje. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here