Agrokor povećao udjel u Konzumu, objavit će ponudu za ostatak dionica

58

Agrokor je dostavio Zagrebačkoj burzi obavijest o stjecanju dionica u društvu Konzum d.d. i nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Dana 27. prosinca Agrokor je stekao 5,31 posto dionica Konzuma. Nakon tog stjecanja Agrokor koncern posjeduje 76,93 posto dionica Konzuma koji ukupno daje 17.467.700 glasova na glavnoj skupštini, a djelujući zajedno s Jamnicom posjeduje ukupno 88,03 posto Konzuma.

Pored ovog stjecanja, Agrokor je sklopio i predugovor o stjecanju dodatnih 1.264.440 redovnih dionica, odnosno 6,00 posto udjela u Konzumu.

Budući da dostavljena obavijest predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica društva Konzum d.d., nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Slijedom iznesenog, trgovina dionicama Konzuma na Zagrebačkoj burzi obustavlja se do 13:00 sati dana 02. siječnja 2013. godine, što je prema ocjeni Burze dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here