Ana Kljaić Balenović iz Henkela prešla u Coca-Colu

40

Ana Kljaić Balenović imenovana je direktoricom komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u tvrtki Coca-Cola Adria (Public Affairs & Communications Manager), priopćeno je iz tog proizvođača bezalkoholnih pića.

Kako se navodi, Kljaić Balenović će biti odgovorna za public affairs, odnosno odnose s vladajućim strukturama i ključnim dionicima, ali i za odnose s javnošću te korporativne i brend komunikacije u objema državama.

Donedavna direktorica korporativnih komunikacija tvrtke Henkel za regiju Adria, Kljaić Balenović oblikovat će i provoditi specifične strategije odnosa s javnošću i public affairsa s ciljem učinkovite i izravne komunikacije s ključnim javnostima i dionicima.

Među njenim ključnim odgovornostima ističu se koordinacija i upravljanje aktivnostima odnosa s dionicima te identifikacija složenih pitanja i politika regulatorne prirode koji mogu ili već utječu na poslovanje tvrtke Coca-Cola Adria u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U suradnji s Boškom Trbojević, direktoricom komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola HBC, ovlaštenom punionicom tvrtke The Coca-Cola Company u Hrvatskoj i BiH, Anin zadatak će biti pridonijeti rastu pozitivnog ugleda tvrtke i njenih brendova te identificirati važne čimbenike iz okoline koji mogu biti od presudne važnosti za tvrtku, kaže se u priopćenju.

U svojoj je karijeri, posebno na položaju zamjenice direktora u agenciji Grayling, jednoj od vodećih agencija za savjetovanje u području odnosa s javnošću i public affairsa u kojoj je radila prije nego što se pridružila Henkelu, Ana je vodila brojne kampanje i projekte za multinacionalne tvrtke i robne marke kao što su Visa, Tele2, Mars, Medtronic, IBM, Lenovo, Panasonic, Philips, sanofi-aventis, Carlsberg i druge.

Ana Kljaić Balenović diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here