Fiskalne blagajne od 1. srpnja i na tržnicama

50

Fiskalizacija za ugostitelje te velike i srednje tvrtke počela je 1. siječnja. U drugom koraku, 1. travnja, obuhvatit će trgovce, a od 1. srpnja sve ostale na koje se odnosi.

Tada će u sustav fiskalizacije ući i trgovci koji sada ne izdaju račune a prodaju robu na tržnicama i otvorenim prostorima, izjavila je Kornelija Sirovica, savjetnica i urednica časopisa Računovodstvo i financije, na jučer održanom predavanju u prepunom kinu Valli u Puli gdje je iznijela porezne novine.

Njezina izjava da će fiskalizacija obuhvatiti i trgovce na tržnici izazvala je reakciju istarskih računovođa. Za nekoliko stotina okupljenih to je bilo najveće iznenađenje te je izazvalo negodovanje.

Sirovica je pojasnila da račune na tržnicama i u trgovinama na otvorenom neće trebati izdavati svi. Izuzetak će biti oni koji prodaju vlastite poljoprivredne proizvode.

“Ako jedan poljoprivrednik bude prodavao vlastite i tuđe proizvode, morat će biti u sustavu fiskalizacije i samo te tuđe proizvode prikazivati u fiskalizaciji, a svoje ne. Ukoliko bude prodavao vlastite poljoprivredne proizvode u zatvorenom prostoru, neće biti izuzet od fiskalizacije”, zaključila je Sirovica. (Glas Istre)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here