Hrvatska vina osvajaju Veliku Britaniju

8

“Jedna od prekrasnih stvari kod vina jest ta da uvijek postoji mogućnost da istražite nešto novo, bila to neka nova berba, relativno nepoznata sorta grožđa ili pak neotkriveni kutak zemlje s vrhunskim vinogradima”, piše britanski kolumnist, TV voditelj i stručnjak za vina Olly Smith za Daily Mail.

On hvali kvalitetu hrvatskih, portugalskih i rumunjskih vina. U potrazi za kvalitetnim vinima čije cijene su itekako pristupačne, među ostalim izdvaja i hrvatska vina.

Olly navodi kako je imao želju otkriti ponudu vina izvan granica već razvikane Francuske, Španjolske i Italije, a posve su ga oduševila vina iz Hrvatske, Portugala i Rumunjske.

Kako navodi, vina iz ovih zemalja ne samo da su ukusna i kvalitetna, već su i cjenovno itekako privlačna te će zbog toga vrlo brzo steći široki krug obožavatelja. S obzirom na sve predispozicije koje ova vina imaju, Olly se pita: “Zašto češće ne pijemo ta vina?!”

Od rumunjskih vina Smith izdvaja syrah, pinot noir, pinot grigio i sauvignon blanc, navodeći kako nude dobru kvalitetu s odličnom dozom voćnog okusa. “No Balkan ima još više toga za ponuditi, a to će vam reći svatko tko je bio na odmoru u Hrvatskoj”, piše Smith.

“Marks & Spencer odnedavno prodaje hrvatska vina, a tu su sorte koje imaju doista jedinstven okus; miris im je doista poseban i svjež, nešto između svježih bijelih talijanskih vina i aromatičnih vina Alsace”, navodi Smith te dodaje kako bijela hrvatska vina odlično pašu uz školjke zahvaljujući oštrim i čistim okusima i mirisima, a preporučuje istarsku malvaziju Pilato, a ističe i graševinu Zlatnu dolinu, i to berbu iz 2011. godine. (Business.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here