Podravka i Badel 1862 potpisali Ugovor o distribuciji za tržište Slovenije

106

Podravka i Badel 1862 potpisali su ugovor o distribuciji prema kojem koprivnička prehrambena kompanija postaje ekskluzivni distributer proizvoda Badela 1862 za područje Slovenije, izvijestili su iz Podravke.

Prema ugovoru, od 1. ožujka Podravka će u Sloveniji distribuirati program jakih alkoholnih pića, vina i sokova Badela 1862.

Kako navode u Podravci, značaj ugovora za tu tvrtku prije svega je proširenje palete proizvoda te povećanje troškovne efikasnosti poduzeća u Sloveniji, dok će Badel 1862, pak, imati partnera s velikim internacionalnim iskustvom te jakom i razgranatom distributivnom mrežom za svoje proizvode, a što će omogućiti kvalitetniju i efikasniju distribuciju njegovog proizvodnog programa.

“Podravka je jedna od najvećih srednjoeuropskih prehrambenih tvrtki čiji se proizvodi prodaju na gotovo svim kontinentima svijeta. Zahvaljujući izuzetno dobroj i razvijenoj distributivnoj mreži koja se proteže od Jadranskog do Sjevernog mora, interesantna je kao partner mnogim kompanijama te ima veliko iskustvo u distribuciji trgovačke robe”, navode iz Podravke.

Badel 1862 najveći je i najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Hrvatskoj. Tvrtka je sinonim za jaka alkoholna pića u Hrvatskoj i široj regiji gdje u kategoriji jakih alkoholnih pića tradicionalno drži lidersku poziciju, ali i u izvozu na ostala strana tržišta.

Danas Badel 1862 izvozi na više od 25 tržišta u svijetu. Potpisivanjem joint venture ugovora s kineskim partnerom početkom 2012. godine, već u prvoj godini ostvaruje značajne izvozne rezultate na kinesko tržište.

Sinergija između dvije kompanije prvi je korak ka snažnijoj suradnji te mogućnostima proširenja i na druga tržišta, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here