Podravku čeka dokapitalizacija, ali i otpuštanja

35

Podravka je financijski stabilizirana, ali i u “postspiceovskom” razdoblju nastavila je stagnirati. Iz dioničarskog kuta gledajući, danas vrijedi manje nego početkom 2011. godine, piše Večernji list.

U siječnju te godine dionica je vrijedila 310 kuna, početkom 2012. godine 230 kuna, a prve ovogodišnje transakcije u prosjeku su išle na cijenu od 240 kuna. Neto dobit na kraju 2011. iznosila je 70 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci 2012. 61,5 milijuna kuna.

Sugovornici koji prate koprivničku kompaniju slažu se u tome da će ova godina biti ključna za Podravku, kao i u ocjeni da će se kompanija, nastavi li stagnirati, ubrzo naći u istoj situaciji kao onda kad su hapsili Šestakovu upravu.

Sve su oči, zato, uprte u aktualno poslovodstvo predvođeno Zvonimirom Mršićem i u realizaciju najave o upumpavanju svježeg kapitala u Podravku, što bi joj napokon trebalo omogućiti rast.

“O ishodu tog procesa ovisit će i ‘historijska’ ocjena sposobnosti sadašnje uprave. U ovome trenutku takvu se ocjenu još ne može dati na objektivan način. Trendovi zasad nisu dobri, ali kvalitetna dokapitalizacija i pošteno restrukturiranje to bi u trenu mogli promijeniti”, rekao je Večernjem listu jedan analitičar.

Mršić nedavno kazao kako će njegova uprava “napraviti ono što se nitko prije nije usudio”, očito misleći i na bolne korake poput smanjivanja broja ljudi. No, to je cijena da Podravka dugoročno postane stabilna. (Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here