Poslovni rezultati P&G-a oraspoložili investitore

37

Procter&Gamble, najveći svjetski proizvođač robe široke potrošnje, izvijestio je o prihodima i zaradi u zadnjem lanjskom tromjesečju iznad očekivanja.

Američki terminski indeksi danas su porasli zahvaljujući dobrim rezultatima poslovanja Procter&Gamblea, a uspije li S&P 500 indeks i danas ojačati, mogao bi ostvariti najdulje razdoblje rasta u proteklih više od šest godina.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati je bio u plusu 44 boda, S&P 500 3,2, a Nasdaq 9,75 boda. S&P 500 porastao je u četvrtak sedmi dan zaredom, dosegnuvši najvišu razinu u zadnjih pet godina. Ipak, oko 1.500 bodova nailazi na tehnički otpor, koji je samo nakratko jučer uspio premašiti i to po prvi puta od prosinca 2007. godine.

“Trebalo bi mnogo više povjerenja kod fond menadžera da više portfelja alociraju na dioničkim tržištima”, izjavio je Rick Meckler, predsjednik investicijske tvrtke LibertyView Capital Management.

Procter&Gamble, najveći svjetski proizvođač robe široke potrošnje, izvijestio je o prihodima i zaradi u zadnjem lanjskom tromjesečju iznad očekivanja, te najavio da i u idućem razdoblju očekuje rast prihoda i zarade. Cijena njegove dionice porasla je u elektroničkom trgovanju 1,4 posto, na 71,42 dolara.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljeni podaci o prodaji novih kuća u prosincu. Na europskim burzama cijene dionica blago su ojačale, nakon što je Ifo indeks njemačke poslovne optimističnosti ojačao u siječnju, treći mjesec zaredom. Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,12 posto, pariški CAC 0,67 posto, a frankfurtski DAX 1,27 posto. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here