Tedeschi za Bloomberg: Lani smo rasli za pet posto

18

Prihod Atlantic grupe u 2012. godini vjerojatno je veći za 5 posto od 4,7 milijardi kuna iz 2011. godine, a ove godine očekuje se sličan rast prihoda, rekao je Tedeschi

Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji prilika je za Atlantic grupu, najveću distributersku kompaniju u bivšoj Jugoslaviji, da se fokusira na zapadnu Europu, nakon što je tražila rast u Rusiji i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Prihod Atlantic grupe u 2012. godini vjerojatno je veći za 5 posto od 4,7 milijardi kuna iz 2011. godine, a ove godine očekuje se sličan rast prihoda, kazao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantica, u razgovoru za Bloomberg.

“Članstvo Hrvatske u EU donijet će nam više prilika i marketinških alata. Moći ćemo brendirati naše hrvatske proizvode s Made in EU. Pripremamo se za organski rast i međunarodnu ekspanziju”, rekao je Tedeschi.

Ulazak u EU većini hrvatskih proizvođača donosi veće carine za njihova najjača tržišta – Srbiju, Bosnu i Makedoniju, no Atlantic grupa će zahvaljujući tvornicama u tim zemljama izbjeći rast troškova distribucije u zemljama regije.

Kao najveće postignuće u 2012. Tedeschi je istaknuo to što je Atlantic uspješno refinancirao dug, uz povoljniju kamatu od onih po kojima se lani zaduživala Hrvatska. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here