Vindija produljila članstvo u programu UN Global Compact

34

Riječ je o inicijativnom programu UN-a koji zahtijeva društveno odgovorno poslovanje tvrtki

Varaždinska prehrambena tvrtka Vindija od 2009. godine je članica programa Ujedinjenih naroda Global Compact pokrenutog 2000. godine kojim se postavljaju standardi društveno odgovornog poslovanja tvrtki.

Vindija je produljila svoje članstvo u sklopu tog projekta UN-a koji ima za cilj poslovanje koje se temelji na nekoliko glavnih načela, među kojima su zaštita okoliša, borba protiv korupcije te poštivanje ljudskih prava, odnosno prava radnika.

“Praktičnu primjenu tih načela Poslovni sustav Vindija dokazuje svojom svakodnevnom brigom o svojim radnicima, koji su sukladno Zakonu o radu RH te UN-ovoj Općoj deklaraciji o ljudskim pravima zaštićeni od svih oblika diskriminacije, uznemiravanja, prisilnog rada i narušavanja privatnosti. Uz to, Vindija tradicionalno daruje svoje radnike, posebice u ovo blagdansko doba, sve svoje djelatnike organizira svečane domjenke, a u istom se periodu djeci radnika dijele i božićni pokloni”, ističe se u priopćenju.

Vindija, kako ističu iz tvrtke, podupire i borbu protiv korupcije želeći stvoriti pozitivnu atmosferu u kojoj će svaki pojedinac biti zaštićen od nanošenja nepravde i nemoralnih odnosa koji uključuju ucjenjivanje, podmićivanje i ostale oblike kršenja Zakona o radu i Konvencije Ujedinjenih naroda protiv korupcije.

Također, svoju društvenu odgovornost, kažu, Vindija dokazuje i upućivanjem donacija brojnim udrugama koje se bave socijalno korisnim, tj. humanitarnim radom kako bi pomoć stigla onim pojedincima kojima je to uistinu najpotrebnije.

Ništa manje važno za poslovanje Vindija nije ni očuvanje okoliša, a o tome svjedoče brojne mjere za sprečavanje nastanka otpada, smanjivanje potrošnje i bolje iskorištavanje sirovina, bolje energetske učinkovitosti i dr., što omogućuje cijelom poslovnom sustavu da ide u korak sa sve zahtjevnijim ekološkim standardima, navode iz Vindije.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here