Walmart zapošljava 100.000 ratnih veterana

51

U Upravi objašnjavaju kako je velika prednost pri zapošljavanju veterana to što se oni dobro nose sa stresom.

Najveći svjetski maloprodajni lanac, američki Walmart, poručio je kako planira zaposliti više od 100.000 veterana kroz idućih pet godina.

Taj je potez pozdravila i američka prva dama Michelle Obama.

“Većina veterana bit će zaposlena u trgovinama, dok će ih manji dio dobiti posao u distributivnim centrima Walmarta”, poručio je izvršni direktor kompanije za američko tržište Bill Simon.

Maloprodajni lanac će početi zapošljavati veterane nakon Dana sjećanja u svibnju, kada Amerikanci odaju počast svim poginulim vojnicima u svim ratovima. Walmartova ponuda će se odnositi na veterane koji su časno otpušteni iz vojske u posljednjih godinu dana.

“Zapošljavanje veterana odlična je poslovna odluka jer oni odlično funkcioniraju pod stresom”, smatra Simon, a prenosi Reuters. Walmart je poručio kako je o svome naumu obavijestio i Bijelu kuću, a za prijedlog zapošljavanja veterana posebno se zainteresirala Michelle Obama koja je trgovcu ponudila pomoć u realizaciji te ideje.

“Dok završavamo naše ratove i dok se vojnici vraćaju kući, važnije je nego ikad da svi mi, ne samo vlada, već i poduzetnici, ali i neprofitne organizacije, odrade svoj dio posla i nađu svrhu za one koji su nam hrabro služili”, rekla je Michelle Obama.

Inače, Walmart je najveći privatni poslodavac na svijetu s oko 2,2 milijuna radnika, a u Sjedinjenim Američkim Državama ih ima oko 1,3 milijuna. “Vjerujemo da smo najveći poslodavac veterana u SAD-u i želimo ih zaposliti još više”, zaključio je Simon.

No, osim patriotizma kompanija ovim potezom želi popraviti i poprilično lošu sliku u javnosti. Naime, poslovna politika Walmarta često je na udaru kritika sindikata, kršćanskih organizacija i grupa za zaštitu okoliša.

Kompanija sa sjedištem u Bentonvilleu u Arkansasu prošlu je godinu zaključila s prihodom od 446,95 milijardi dolara i operativnu dobit od 26,6 milijardi dolara. Neto dobit je pak 2012. godine pala na 15,7 milijardi dolara. (Poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here