Agrokor, Atlantic, Pliva i PBZ u Klubu EIZ-a

65

Klub EIZ-a oblik je suradnje poslovne zajednice i Ekonomskog instituta

U Ekonomskom institutu, Zagreb (EIZ) ovog je ponedjeljka održan prvi sastanak Kluba EIZ-a. Kako je priopćeno iz Ekonomskog instituta, u Klub EIZ-a prvi su se učlanili Agrokor, Atlantic Grupa, PLIVA Hrvatska i Privredna banka Zagreb.

Kako se navodi, članstvom u Klubu, kompanije su dale potporu inicijativi Ekonomskog instituta, Zagreb za zajedničko djelovanje usmjereno pronalaženju načina da se hrvatsko gospodarstvo izvede na put oporavka i razvoja. Klub EIZ-a oblik je suradnje poslovne zajednice i Ekonomskog instituta, Zagreb.

“Kroz Klub, tvrtke i istraživači zajedno pokreću primijenjena istraživanja kojima je cilj utvrditi izazove s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo te uz primjenu najboljih znanja i suvremenih tehnika istraživanja naći rješenja za poticanje tržišnog uspjeha i konkurentnosti tvrtki i nacionalnog gospodarstva”, navodi se u priopćenju.

Poslovni dnevnik doznaje da su na prvom sastanku uz ravnateljicu EIZ-a Sandru Švaljek bili Božo Prka (predsjednik Uprave PBZ-a), Damir Kuštrak (član Uprave Agrokora), Ivan Mišetić (generalni tajnik Atlantic grupe) te predstavnica Plive.

“Očekujemo od Ekonomskog instituta da nam ponudi istraživanja od kojih ćemo profitirati u budućnosti”, rekao je jedan od sudionika sastanka za Poslovni dnevnik. Već za desetak dana trebali bi predstavnici EIZ-a gospodarstvenicima iznijeti prijedloge istraživanja na kojima bi se radilo.

Članovi Kluba plaćat će godišnju članarinu, a mogu birati između tri paketa: A (100 tisuća kuna), B (75 tisuća kuna), te C (50 tisuća kuna).

Prema podacima za 2012., proračun EIZ-a iznosio je 14,7 milijuna kuna, od čega je od države dobio 10,9 milijuna kuna. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here