Agrokor i NineSigma potpisali ugovor o suradnji na projektu otvorene inovacije

68

Koncern Agrokor i kompanija NineSigma, jedna od vodećih svjetskih kompanija u provođenju koncepta otvorenih inovacija, potpisali su danas 1,5-godišnji ugovor o suradnji.

Ugovor, kojim se Agrokoru posredno otvara suradnja s mrežom od preko dva milijuna inovatora iz različitih područja u više od 140 zemalja, potpisali su predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i predsjednik uprave NineSigme za Europu Rick Wielens.

“Ulaganjem u suradnju s NineSigma, Agrokoru i njegovim kompanijama postaje dostupnom najveća svjetska mreža inovatora te baza znanja razgranata kroz različite industrijske grane i tehničke discipline. Ovim ulaganjem započinjemo s usvajanjem nove inovacijske strategije – otvorenih inovacija, koju ćemo kontinuirano jačati i primjenjivati kroz sve naše poslovne procese s ciljem jačanja vlastitih istraživačko-razvojnih kapaciteta, integriranja novih znanja, proširenja portfelja proizvoda inovativnim rješenjima te uspješnog odgovora izazovima konkurencije”, kazao je Ivica Todorić na predstavljanju projekta.

Pritom je dodao kako je krajnji cilj suradnje stvaranje izvoznih proizvoda koji će biti prihvaćeni na međunarodnom tržištu. Radit će se na inoviranju postojećih proizvoda, a najveći bi uspjeh ove suradnje i strategije predstavljalo stvaranje potpuno novih proizvoda. Jednako tako, kroz spomenutu mrežu Agrokor želi i može ponuditi vlastita inovativna rješenja zainteresiranim partnerima, zaključio je Todorić.

“NineSigma će s Agrokorom i njegovim kompanijama raditi na preciznom definiranju konkretnih problema, odnosno zahtjeva prema globalnoj inovacijskoj mreži. Također, aktivno će sudjelovati u odabiru najboljeg ponuđenog inovativnog rješenja i definiranju optimalnog načina suradnje između inovatora i Agrokora – bilo da potencijalna suradnja podrazumijeva otkup licence, konzalting, istraživački projekt ili neki drugi vid suradnje. Klijenti NineSigme su, između ostalih, Kraft Foods, Unilever, Philips, Siemens i mnoge druge svjetske kompanije”, kazao je ovom prigodom Rick Wielens.

Nastavno na ovu suradnju iz Agrokora su najavili i projekt “Otvorena mapa” – IT aplikaciju kroz koju će 40 tisuća njihovih zaposlenika u svakom trenutku moći dati ideju za neki novi proizvod i, u slučaju uspjeha, za to biti nagrađeni.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here