Coca-Cola podržala Malu školu ljudskih prava

196

“Fizički aspekti slobode kao temeljnoga ljudskog prava” tema su ovogodišnje škole

Ovogodišnja Mala škola ljudskih prava, tradicionalni projekt Europske udruge studenata prava (ELSA) koji omogućuje dodatnu izobrazbu studentima na polju ljudskih prava, započela je jučer u Zagrebu, priopćeno je iz Coca-Cole HBC Hrvatska koja je sponzor projekta.

Na temelju bogatoga i zanimljiva sadržaja teorije i prakse koji će predstaviti raznovrsni strani i domaći predavači, studenti imaju prigodu učiti o drugim kulturama i pravnome sustavu u duhu kritičkoga dijaloga i znanstvene suradnje.

Tema ovogodišnje škole su “Fizički aspekti slobode kao temeljnoga ljudskog prava”, a kako objašnjava Marko Dolenec, predsjednik Europske udruge studenata prava u Zagrebu, mnogi su svjesni ljudskih prava koje imamo, ali često ne razmišljaju o njihovoj zaštiti i učincima.

“Škola svake godine okuplja više od 150 studenata prava, politologije i srodnih znanosti kojima se tim putem pruža mogućnost dodatnoga obrazovanja i stjecanja novih iskustava”, rekao je Dolenec.

Polaznike je na uvodnom predavanju pozdravila Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

“Podrškom Maloj školi ljudskih prava nastavljamo se zauzimati za važnost očuvanja ljudskih prava i ljudskoga dostojanstva, vrijednosti  koje promičemo i među svojim zaposlenicima. Sigurni smo da će to iskustvo dodatno obogatiti znanje studenata i mladih pravnika, i to ne samo studijsko nego i životno jer stečenim znanjem u ovoj školi postaju  promicatelji svijesti o ljudskim pravima u svakodnevnome životu”, istaknula je Trbojević.

Sudjelovanje je dobrovoljno, a prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti bez obzira na fakultet i akademsko usmjerenje. Svoje znanje o ljudskim pravima studenti i mladi pravnici imat će prigodu obogatiti do 1. ožujka do kada traje službeni program škole nakon čega će biti nagrađeni potvrdom o sudjelovanju koju će im izdati organizatori.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here