Dobit Mlinara pala na 6,1 milijun kuna

53

Mlinsko pekarska industrija Mlinar u prošloj je godini ostvarila dobit od 6,1 milijun kuna, što je smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je dobit bila 10,6 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Mlinara u tome razdoblju dosegnuli 292,5 milijuna kuna i veći su za 8,7 posto. Prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, povećani su 4,7 posto, na 283,29 milijuna kuna.

Istodobno, povećani su i ukupni rashodi, i to za 10,9 posto, na 286,47 milijuna kuna.

Rast prihoda i rashoda rezultat je razvoja i investicija u poslovanju maloprodajnog lanca, povećanja obujma poslovanja u segmentu veletrgovine i otvaranja novih inozemnih tržišta, navode u toj tvrtki.

Mlinar je u 2012. uložio u investicije 62,4 milijuna kuna i to prvenstveno u preuređenje i otvaranje novih prodajnih mjesta u Hrvatskoj te u novu modernu tvornicu kruha u Zagrebu, kaže se dalje u izvješću poslovodstva.

Mlinar danas djeluje na području kontinentalne Hrvatske, Kvarnera i Istre i to kroz tri pekarska pogona u Zagrebu, Križevcima i Poreču te 106 maloprodajnih mjesta na istom području.

U drugoj polovini 2012. osnovao je tvrtku kćer u Sloveniji i Mađarskoj te ima otvorenih šest maloprodajnih mjesta u Sloveniji, a otvaranje maloprodajnih mjesta u Mađarskoj planirano je za kraj veljače ove godine, ističe se u izvješću.

Od drugog polugodišta 2009. Mlinar je u većinskom vlasništvu Pekare Kruna iz Osijeka. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here