Lidl pomogao Dječjem vrtiću Krijesnica u Hrvatskoj Kostajnici

86

Trgovački lanac Lidl nastavio je sa svojim humanitarnim aktivnostima u Hrvatskoj donacijom novčanih sredstava i robe za Dječji vrtić Krijesnica iz Hrvatske Kostajnice.

Spomenuti dječji vrtić se trenutno nalazi u financijskim problemima pa će donacija Lidla u iznosu od 10 tisuća kuna, od čega je jedan dio novčani, a drugi u prijeko potrebnim prehrambenim proizvodima te igračkama.

Donirani proizvodi uključuju višemjesečnu zalihu žitarica za doručak, čokoladne namaze, prutiće od žitarica, med, mlijeko te čaj i prepečenac, a mališani su darovani i mnoštvom različitih igračaka te priborom za likovno izražavanje kako bi im boravak u vrtiću bio ljepši, kreativniji i ugodniji.

“Na ovaj način Lidl želi pružiti podršku djeci i odgajateljicama iz Krijesnice, koje se unatoč velikim problemima, cijelo vrijeme nesebično trude raditi svoj posao najbolje što mogu, ne želeći razočarati one najmlađe – mališane s područja Hrvatske Kostajnice i okolice”, ističe se u priopćenju Lidla.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović, a donaciju je primila ravnateljica vrtića Nives Seibert.

Dječji vrtić Krijesnica sagrađen je 1977. godine. Za vrijeme domovinskog rata je devastiran, a obnova je dovršena 1996. i 1997. godine, kada je vrtić ponovno započeo s radom.

U vrtiću trenutno boravi 33 djece, a o njima se brine šest zaposlenika. Djeca iz Krijesnice najviše su se razveselili igračkama, a kao zahvalu Lidlu, izgradili su i uokvirili prekrasnu sliku, koju je primila voditeljica odnosa s javnošću Lidla Lana Jugo, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here