Najviše kave piju znanstvenici i tehničari

57

Ispijanje popularnog napitka vezano je uz profesije, a ne osobe

Dobro je poznato da mnogi ljudi teško funkcioniraju na poslu bez određene doze kofeina. Kod nekih je ta doza jedna šalica kave, kod drugih nekoliko šalica, no izgleda kako to ne ovisi samo od osobe do osobe nego i od profesije do profesije, piše internetski portal Posao.hr.

Američka je tvrtka CareerBuilder odlučila provesti istraživanje o tome koje profesije piju najviše kave. Iako se istraživanje temeljilo isključivo na američkim konzumentima, kažu kako se rezultati mogu primijeniti i općenito na iste profesije u svim zemljama.

Rezultati su pokazali kako je najviše kofeina potrebno znanstvenicima i tehničarima u laboratorijima. Što i ne čudi uzmemo li u obzir da je znanost posao od 0 do 24, te da se većina znanstvenika nadmeće s kolegama iz konkurentskih tvrtki kako bi rezultate određenih studija upravo oni objavili prvi. A i sama provedba studija je dovoljno zahtjevna sama po sebi.

Nakon znanstvenika, najviše kave piju marketinški i stručnjaci za odnose s javnošću, zatim administratori u polju obrazovanja, urednici, novinari i pisci, administratori u zdravstvu, liječnici, kuhari, profesori, socijalni radnici, financijski stručnjaci, medicinske sestre i tehničari, te njegovatelji, koordinatori u ljudskim resursima, stručnjaci u vladi, te trgovci.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here