Nakon Lidla u Srbiji očekuju i druge velike trgovce

93

Prisustvo Lidla na tržištu Srbije potaknut će dolazak i drugih velikih igrača u sektoru trgovine, naglasio je državni tajnik u Ministarstvu vanjske i unutarnje trgovine i telekomunikacija Vlade RS Dragovan Milićević.

Prema njegovim riječima, dolazak velikih maloprodajnih tvrtki kroz povećanu će ponudu i konkurenciju utjecati na stabilnost cijena.

U Srbiju će, kako se očekuje, njemački internacionalni diskontni lanac Lidl doći krajem iduće godine, što će omogućiti potrošačima povoljnu kupovinu po diskontnim cijenama, nižim između 20 i 40 posto od trenutnog prosjeka. Milićević je istaknuo kako država ne može kontrolirati cijene, ali može poboljšati konkurenciju i stimulirati priljev svježeg kapitala i dolazak novih trgovaca.

On smatra da je tržište Srbije još uvijek u fazi restrukturiranja i redistribucije pa veliki trgovci čekaju povoljan trenutak za dolazak.

“Njima je problem pad kupovne moći, prilično plitko tržište Srbije i mali potencijal maloprodaje od tri milijarde eura godišnje, ali će najavom Lidla vjerojatno još neki doći, što će se povoljno odraziti na cijene”, mišljenja je Milićević. (B92)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here