Nakon Lidla u Srbiji očekuju i druge velike trgovce

Prisustvo Lidla na tržištu Srbije potaknut će dolazak i drugih velikih igrača u sektoru trgovine, naglasio je državni tajnik u Ministarstvu vanjske i unutarnje trgovine i telekomunikacija Vlade RS Dragovan Milićević.

Prema njegovim riječima, dolazak velikih maloprodajnih tvrtki kroz povećanu će ponudu i konkurenciju utjecati na stabilnost cijena.

U Srbiju će, kako se očekuje, njemački internacionalni diskontni lanac Lidl doći krajem iduće godine, što će omogućiti potrošačima povoljnu kupovinu po diskontnim cijenama, nižim između 20 i 40 posto od trenutnog prosjeka. Milićević je istaknuo kako država ne može kontrolirati cijene, ali može poboljšati konkurenciju i stimulirati priljev svježeg kapitala i dolazak novih trgovaca.

On smatra da je tržište Srbije još uvijek u fazi restrukturiranja i redistribucije pa veliki trgovci čekaju povoljan trenutak za dolazak.

“Njima je problem pad kupovne moći, prilično plitko tržište Srbije i mali potencijal maloprodaje od tri milijarde eura godišnje, ali će najavom Lidla vjerojatno još neki doći, što će se povoljno odraziti na cijene”, mišljenja je Milićević. (B92)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *