Plodine u 2012. povećale dobit na gotovo 45 milijuna kuna

59

Gotovo cjelokupna dobit će se reinvestirati, odnosno iskoristiti za povećanje temeljnog kapitala društva s 90 na 130 milijuna kuna, odlučio je Nadzorni odbor Plodina

Trgovački lanac Plodine u 2012. je godini ostvario 44,8 milijuna kuna dobiti što je desetak posto više nego godinu prije. Gotovo cjelokupna dobit će se reinvestirati, odnosno iskoristiti za povećanje temeljnog kapitala društva s 90 na 130 milijuna kuna, odlučio je Nadzorni odbor Plodina, izvijestili su iz kompanije.

Kao bi refinancirale dosadašnja zaduženja, odnosno obveznicu koja dospijevaju 4. ožujka ove godine, Plodine će 25. veljače izdati drugu tranšu korporativne obveznice s fiksnom kamatnom stopom od 9 posto i dospijećem 10. srpnja 2015., doznaje se.

Agent izdanja je Privredna banka, koja će obveznice Plodina ponuditi zainteresiranim ulagateljima, čije pojedinačne ponude ne mogu biti manje od 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Inače, prva tranša obvezica Plodina izdana je 10. srpnja prošle godine.

Plodine uskoro planiraju otvoriti dva nova prodajna objekta – hipermarket u trgovačkom centru City Colloseum u Slavonskom Brodu, te supermarket koji tek treba izgraditi u gradu Krku. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here