Podravka extra džem, marmelade i pekmez od šljiva

875

Podravka u okviru linije voćnih namaza nudi marmelade, pekmez od šljiva i extra džem. Marmelade dolaze u više različitih okusa i vrsta pakiranja – staklenkama od 380 g i 710 g, plastičnima kanticama s ručkicom od 1 kg i plastičnim čašicama od 300 g, 180 g i 20 g.

Najpopularnija su pakiranja u staklu, iako su sve veći trend u kupovini Podravka voćnih namaza praktične “kilske” kantice s ručkicom. Pekmez od šljiva dostupan je u staklenkama od 260 g, 370 g i 680 g, dok se extra džem na policama može pronaći u staklenom pakiranju od 240 g.

Iz Podravke ističu kako u segmentu voćnih namaza zauzimaju vodeću poziciju na tržištu pri čemu su proizvodi dostupni na svim prodajnim mjestima prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj.

Dodaju također kako će ovu godinu obilježiti promjena u deklariranju kategorije Marmelada. Naime, europski pravilnik podrazumijeva naziv Marmelada samo za voćne namaze od citrus voća (limun, naranča, grejp, limeta i sl.), dok se voćni namazi dobiveni od svih drugih vrsta voća moraju deklarirati kao Džem.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here