U Vinkovcima otvorena socijalna samoposluga

157

U samoposluzi će svi socijalno ugroženi stanovnici toga grada i okolice, na temelju bodova utvrđenih prema primanjima, besplatno podizati hranu i higijenske potrepštine

U organizaciji udruge “Mladi protiv gladi” u Vinkovcima je otvorena socijalna samoposluga. U njoj će svi socijalno ugroženi stanovnici toga grada i okolice, na temelju bodova utvrđenih prema primanjima, besplatno podizati hranu i higijenske potrepštine.

Udruga “Mladi protiv gladi” povezala je one koji imaju i koji nemaju. Za sve gladne otvorena je prva socijalna samoposluga. Osobe koje imaju primanja po članu obitelji ispod 500 kuna dobit će određeni broj bodova po broju članova i na osnovi njih moći će odabirati sami proizvode koji njima trebaju.

Uime Vukovarsko-srijemske županije, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Gabrijela Žalac uručila je predsjednici udruge “Mladi protiv gladi” Jeleni Gilji narudžbenicu na 5000 kuna za nabavu potrepština za socijalnu samoposlugu. Predsjednica udruge istaknula je da sličan projekt već dvije godine postoji u Rijeci te da će prema istome modelu funkcionirati u Vinkovcima.

Prostor za rad socijalne samoposluge osigurao je vinkovački poduzetnik Ivan Cvitković, a policama ga je opremila tvrtka Vinkoprom.

U evidenciji udruge su 394 socijalno ugrožene obitelji sa šireg područja Vinkovaca. Udruga će surađivati i s Centrom za socijalnu skrb. Potrepštine za socijalnu samoposlugu pribavljat će se u školama i vrtićima, a pomoć su obećali i trgovački lanci. Udruga namjerava organizirati i humanitarne koncerte čiji bi prihod išao za potrebe socijalne samoposluge. (HRT)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here