Završen treći Henkel Innovation Challenge

45

Studenti Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavljat će Hrvatsku u finalu natjecanja “Henkel Innovation Challenge” u Šangaju

Ekipa FiMa treći je po redu pobjednik nacionalnog natjecanja za studente“Henkel Innovation Challenge” koje organizira tvrtka Henkel.

Dvojac s Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu osvojio je žiri svojom inovativnom idejom, olovkom sa dvostrukim djelovanjem, stoga će predstavljati našu zemlju na međunarodnom finalu u Šangaju u Kini, priopćeno je iz Henkela Hrvatska.

Dvadeset studenata iz Hrvatske predstavilo je svoje inovativne koncepte za 2050. godinu na nacionalnom finalu koje se održalo 15. veljače. Zadatak sudionika nacionalnog finala natjecanja “Henkel Innovation Challenge” bio je razviti koncept inovativnog i održivog proizvoda ili tehnologije za brand tvrtke Henkel prema viziji i potrebama tržišta u 2050. godini.

Dvadeset studenata s različitih sveučilišta prijavili su svoje inovativne ideje u ekipama od dva člana – za jedan od poslovnih sektora tvrtke Henkel: Ljepila i tehnologije, Beauty Care te poslovni sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu.

Najuvjerljivija ideja došla je od dvojca iz ekipe FiMa s Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Žiri, koji su sačinjavali menadžeri tvrtke Henkel iz sva tri poslovna sektora, pobjedničkom idejom je proglasio inovativni koncept olovke s dvostrukim djelovanjem: na jednom kraju olovke je tekućina na bazi kisika koja se primjenjuje za čišćenje mrlja i tekstilnih materijala, dok je na drugoj strani ljepilo za poderanu odjeću napravljeno na temelju nanotehnologije.

“Henkel Innovation Challenge” je međunarodno natjecanje koje je započelo u rujnu 2012. godine, i održava se šestu godinu za redom, ujedinjujući studente  iz cijeloga svijeta u potrazi za najinovativnijim konceptom za 2050. godinu.

Pobjednici iz ekipe FiMa već su rezervirali karte za međunarodno finale koje će se održati u Šangaju od 18. do 20. ožujka 2013. godine.

Tri najbolje ekipe s međunarodnog finala upoznat će izvršnog direktora tvrtke Henkel, Kaspera Rorsteda, te će primiti dodatne nagrade.

A pobjednička će ekipa biti nagrađena kartom za put oko svijeta u vrijednosti od 10.000 eura. Drugi tim osvaja bon za putovanje u vrijednosti 4.000 eura a trećeplasirani bon za putovanje u vrijednosti 2.000 eura.

Prošlogodišnji predstavnici Hrvatske, ekipa Futur Manufaktur, pokazali su da su Hrvatski studenti mogu natjecati sa studentima na svjetskoj razini, osvojivši drugo mjesto, odmah iza Kine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here