Dubravka Jurlina Alibegović nova ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb

17

Sandri Švaljek danas je zadnji radni dan na mjestu ravnateljice zagrebačkog Ekonomskog instituta, a od četvrtka tu će funkciju obavljati Dubravka Jurlina Alibegović.

Švaljek odlazi bez velike pompe, neće biti konferencije za novinare niti će se posebno predstaviti nova ravnateljica Jurlina Alibegović.

Prema izvorima Poslovnog dnevnika, Švaljek se nije ni kandidirala za novi četverogodišnji mandat, a jedina prijava koja je stigla je upravo ona Dubravke Jurline Alibegović. Poslovni planovi od sutra bivše ravnateljice još su nepoznati, no ona do daljnjeg ostaje na Institutu.

Nasljednica Sandre Švaljek stigla je na institut 1987. gdje je obnašala funkciju voditeljice Odjela za javne financije i financijskih sustava. Na dvije godine Institut je zamijenila angažmanom u Ministarstvu znanosti i tehnologije, kao zamjenica ministra u Račanovoj vladi, da bi se na Institut vratila 2003. kao pomoćnica ravnatelja.

Od 2004. do 2011. bila je voditeljica Odjela za ekonomiku javnog sektora da bi nakon toga preuzela posao voditeljice Odjela za regionalnu ekonomiku, održivost i razvojno upravljanje koji je obavljala do danas. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here