Henkel objavio Izvješće o održivosti za 2012.

81

Njemački proizvođač robe široke potrošnje Henkel objavio je svoj ukupno 22. godišnji izvještaj o održivosti u kojem je fokus stavljen na provedbu strategije o održivosti koju je tvrtka predstavila prošle godine.

U središtu strategije je cilj s manje postići više, kažu iz tvrtke, pojašnjavajući kako namjeravaju utrostručiti učinkovitost svojih resursa do 2030. godine.

Kako bi postigao ovaj cilj, Henkel aktivno uključuje zaposlenike u programe za provedbu strategije te zajedno s partnerima radi na pokretanju održivost u sklopu različitih lanaca vrijednosti.

“Mnogo smo postigli u 2012. godini”, ističe Kathrin Menges, izvršna potpredsjednica u odjelu za Ljudske resurse i članica Vijeća za održivost Henkela.

“Zahvaljujući brojnim radionicama, projektima i inicijativama, oko 47.000 zaposlenika sada ima jasno razumijevanje o tome što želimo postići u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Ipak, unatoč svom napretku koji je postignut svjesni smo koliki dug put je još pred nama. S obzirom na sve veću potražnju za ograničenim prirodnim resursima, moramo nastaviti s poboljšanjem, istodobno usklađujući kratkoročne potrebe s dugoročnim ciljevima”, dodala je Menges.

Uz uključivanje zaposlenika još dublje u proces, Henkel je u 2012. također radio na produbljivanju suradnje s partnerima u sklopu lanca vrijednosti. Ovo je s jedne strane, kažu, uključivalo suradnju s dobavljačima, a s druge strane zajedničke projekte s kupcima i trgovcima. Maloprodajne grupe pružaju tvrtki Henkel izvrsne platforme za informiranje potrošača o održivijim proizvodima i kako ih koristiti na ekološki odgovaran način.

Izvedba tvrtke Henkel vezana uz održivost u 2012. godini pokazuje kako tvrtka stalno radi na poboljšanju učinkovitosti i sigurnosti. U posljednjih 11 godina potrošnja vode smanjena je za 44 posto, energije za 43 posto, a otpad je smanjen za 53 posto po toni proizvodnje.

U istom razdoblju broj nezgoda na radu je pao za 86 posto. Ovi su uspjesi veoma važne prekretnice za Henkel, kad su u pitanju srednjoročni ciljevi za 2015. godinu, a na putu do 2030. godine očekuje se utrostručenje učinkovitosti resursa, navode iz tvrtke.

Nadalje, ističu kako je i 2012. godine Henkel potvrdio vodeću poziciju u održivosti pa je tako, primjerice, uključen u FTSE4Good indeks već dvanaestu godinu zaredom.

Naveden je kao lider u svom sektoru prema indeksu Dow Jones Sustainability već šestu godinu zaredom, a peti put zaredom proglašen je jednim od najetičnijih svjetskih kompanija.

Henkel za cilj ima do 2030. godine koristiti samo jednu trećinu današnjih inputa za svaki euro koji generira. Kako bi smanjila svoj utjecaj na okoliš i učinila održivu potrošnju mogućom, tvrtka je definirala tri glavna pristupa: proizvodi, partneri i ljudi.

Kroz njihovu predanost i znanja, svih 47.000 zaposlenika tvrtke Henkel diljem svijeta daju značajne doprinose provedbi nove strategije o održivosti. Osim osnovne djelatnosti razvoja i proizvodnje inovativnih proizvoda, tvrtka namjerava svoje kupce i potrošače, kao i dobavljače te industrijske korisnike još više uključiti u napore u poticanju održivosti duž cijelog lanca vrijednosti, ističu iz tvrtke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here