Ja TRGOVAC magazin – ožujak 2013.

7

Kupite, kupite, još malo pa nestalo! Tako bi narednih dana dobavljači fiskalnih uređaja mogli vikati trgovcima na tržnicama diljem zemlje.
Nije šala, od prvog travnja kreće primjena fiskalizacije za sve djelatnosti trgovine na veliko i malo.
U slučaju ugostitelja stvari su prošle relativno glatko, no kako će se sustav ponašati u sektoru trgovine ostaje za vidjeti, a što ćemo pomno pratiti i o tome izvještavati.
U osvrtu na netom proteklo vrijeme možemo zaključiti kako se više govorilo o proizvodnji nego o trgovini, što bi i inače trebalo biti pravilo, ali nažalost ovaj put u negativnom kontekstu s kontroverzama vezanima za zdravstvenu ispravnost hrane i njezine deklaracije. Afere su potresale čitavu Europu, no nasreću kod nas nisu zabilježeni značajniji prekršaji.
Ožujak je pak obilježen onim između proizvodnje i trgovine, upravljanjem lancem opskrbe, o čemu više donosimo s druge regionalne konferencije u tom području te kroz razgovor s Lorom Cecere, posebnom gošćom tog događaja, međunarodno priznatom stručnjakinjom za Supply Chain Management, kako ga od milja volimo zvati.
U vrijeme kada je smanjenje troškova poslovanja imperativ ne samo razvoja poslovanja već i opstanka na sve konkurentnijem tržištu, upravljanje lancem opskrbe postalo je veoma zanimljivo područje trgovcima i proizvođačima koji u njemu vide značajan prostor za optimizaciju poslovanja, a o kojem se dosad malo ili nedovoljno govorilo.
U ovom broju također pratimo razvoj formata hipermarketa te otvaramo seriju priloga o oglašavanju počevši od najpopularnijeg i najutjecajnijeg medija – televizije. Vjerujemo da će ovaj i budući opsežni prilozi u tom nizu pomoći mnogima da optimalnije plasiraju svoje sve ograničenije budžete za marketing u medijske kanale koji će biti najprimjereniji i najučinkovitiji za datu kampanju, proizvod ili uslugu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here