Okrugli stol “Sustav upravljanja ambalažnim otpadom”

15

U organizaciji tvrtke Interseroh, članice Alba grupe, u Zagrebu se održava okrugli stol na temu “Sustav upravljanja ambalažnim otpadom”, priopćeno je iz Interseroha.

Okrugli stol se održava 26. ožujka 2013. godine od 10:30 do 13:00 sati u hotelu Arcotel Allegra u Ulici kneza Branimira 29.

Sudionici okruglog stola su saborska zastupnica Mirela Holy, Mirjana Matešić iz Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Bernard Ivčić iz Zelene akcije, savjetnik vlada Jugoistočne Europe za pitanja okoliša Radovan Tavzes, te Vanja Horvat, direktor Interseroha.

Okrugli stol moderirat će Milan Koštro, a konačna potvrda svih sudionika još se uvijek očekuje.

Tema o kojoj će se raspravljati aktualna je i od velike važnosti za naše društvo, naročito u razdoblju u kojem se iščekuje novi Zakon o otpadu kao i donošenje svih novih relevantnih pravilnika pa tako i novog Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu, navode iz Interseroha.

Pritom poručuju kako na okruglom stolu želimo nastaviti javnu raspravu o važnosti postojanja odgovarajućeg sustava upravljanja ambalažnim otpadom, predstaviti model recovery organizacija, transparentan i izuzetno učinkovit sistem, koji ujedno smanjuje troškove za gospodarstvo i tvrtke.

Tvrtka Interseroh je prisutna na hrvatskom tržištu od 2005. godine te pruža usluge organizacije kompletnog zbrinjavanja svih vrsta opasnog i neopasnog otpada, organizaciju reciklaže i otkup sekundarnih sirovina za pravne osobe. Interseroh ima za cilj aktivno uključivanje u javnu diskusiju o temama zbrinjavanja otpada te i ovom prilikom želi potaknuti raspravu o aktualnim pitanjima koji se tiču ambalažnog otpada, ističu iz tvrtke u najavi okruglog stola.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here