Coca-Coli HBC Hrvatska dvije vrijedne nagrade za društvenu odgovornost

121

Za ukupna postignuća u području društvene odgovornosti tvrtka je četvrti put nagrađena Indeksom DOP-a, a projekt Jezični priručnik osvojio je Europsku nagradu za društvenu odgovornost za Hrvatsku

Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska na Četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornome poslovanju, održanoj u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), osvojila je dvije vrijedne nagrade, izvijestili su iz tvrtke.

Za ukupna postignuća na području društvene odgovornosti tvrtka je nagrađena Indeksom DOP-a u kategoriji velikih tvrtki, a njezin projekt Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska nagrađen je Europskom nagradom za društveno odgovorno poslovanje za Hrvatsku.

“Ponosni smo što su naša postignuća na području društveno odgovornoga poslovanja prepoznata i nagrađena Indeksom DOP-a već četvrti put, a treću godinu zaredom. To potvrđuje da je promicanje društveno odgovornoga poslovanja sastavnim dijelom svakoga dijela našega poslovanja i načina na koji postupamo u zajednici i prema svojim zaposlenicima“, izjavio je glavni direktor Coca-Cole HBC Hrvatska i Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Mircea Draja primajući nagradu Indeks DOP-a.

Europsku nagradu za DOP za Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska preuzela je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Boška Trbojević.

“Društvena odgovornost neizostavno uključuje i odgovornost prema jeziku države i tržišta na kojemu poslujemo. Jezičnim priručnikom željeli smo pridonijeti unapređenju svakodnevne poslovne komunikacije sa svim svojim dionicima. Raduje nas što ga je tijekom posljednjih godinu i pol dana prepoznala cjelokupna poslovna zajednica u Hrvatskoj te što je nagrađen još jednim važnim priznanjem“, izjavila je na svečanosti uručenja nagrada Boška Trbojević.

Ovogodišnja Četvrta nacionalna konferencija o društveno odgovornome poslovanju sa svečanom dodjelom Indeksa DOP-a i Europske nagrade za društveno odgovorno poslovanje održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Indeks DOP-a sustav je ocjenjivanja odgovornih praksa u poslovanju hrvatskih tvrtka, a ujedno i nagrada koju jednom godišnje u kategoriji malih, srednjih i velikih tvrtka zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Nastao je po uzoru na slične svjetske indekse, a određuje niz kriterija za ocjenjivanje u šest osnovnih područja: ekonomskoj održivosti, uključenosti društveno odgovornoga poslovanja u poslovnu strategiju, radnoj okolini, zaštiti okoliša, tržišnim odnosima i odnosima sa zajednicom.

Program jedinstvene Europske nagrade za društveno odgovorno poslovanje provodi konzorcij od 29 državnih ustanova mjerodavnih za društvenu odgovornost koje vodi europska organizacija pod nazivom CSR Europe uz podršku Europske komisije.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj partner je konzorcija na državnoj razini, a cilj je nagradnoga programa bio otkriti, prepoznati i nagraditi najbolju praksu društveno odgovornog poslovanja u Republici Hrvatskoj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here