Gubitak Kraš grupe 666 tisuća kuna

42

Kraš grupa je u prvom tromjesečju poslovala s gubitkom od 666 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvarena dobit od 1,7 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke.

Na razini grupe ta konditorska kompanija ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 205,8 milijuna kuna, što je pad od 6,1 posto prema istom razdoblju lani. Prihodi od prodaje koji čine glavninu prihoda smanjeni su za 3,6 posto, na 200,6 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani rashodi ostvareni su u iznosu od 205,5 milijuna i manji su za 4,8 posto.

Kraš grupa je u prvom tromjesečju ove godine nakon pokrića ukupnih rashoda poslovanja ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 295 tisuća kuna, dok gubitak razdoblja iznosi 666 tisuća kuna, navodi se u izvješću.

Također se napominje kako je uz smanjenje potrošnje izazvane višegodišnjom krizom ograničena prodaja konditorskih proizvoda kako na tržištu Hrvatske tako i na tržištima zemalja u regiji. Pritom je nastavljen rast uvoza konditorskih proizvoda.

U prvom tromjesečju ove godine obujam izvoza Kraš grupe povećan je za 2,9 posto u okviru čega je najznačajnije povećan izvoz na tržišta Australije, Saudijske Arabije i Slovenije.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine na rezultate se negativno odrazilo povećanje cijena glavnih sirovina – brašna, škrobnog sirupa i biljnih masti.

U izvješću se navodi kako su planovi i poslovne aktivnosti usmjereni na razvoj novih i inovacije postojećih proizvoda kako bi kroz marketinške aktivnosti i cjenovnu prilagodbu uz suradnju sa trgovinom zadržali tržišne pozicije. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here