Merkur se dijeli na dva dijela, novi ide u prodaju

55

Banke vjerovnice su upravi slovenskog Merkura dale zeleno svjetlo za odvajanje profitabilnog dijela tvrtke u novu kompaniju i za početak prodaje novog Merkura strateškom investitoru.

No, prije prodaje Merkur će trebati kredit za osiguranje likvidnosti, što banke na sve načine pokušavaju izbjeći, piše ljubljanski Dnevnik.

Odvajanje zdravog dijela je dogovoreno među bankama a po neslužbenim informacijama u novi Merkur bi se osim zaposlenih prenijeli profitabilni trgovački centri, inventar, potraživanja, obaveze prema dobavljačima te likvidnosni kredit, za koji se uprava društva još dogovara s bankama.

Na matičnom društvu Merkur bi ostali krediti, dionice Save, Perutnine Ptuj i Gorenjske banke, portfeljne investicije, krediti društva HTC Dva, zemljište te nekretnine, koje trgovačko društvo trenutno ne upotrebljava. Matično društvo bi zadržalo i neprofitabilne shopping centre, koji su uglavnom izgrađeni nakon 2006. godine, te će ih za oko pet milijuna eura godišnje u najam uzeti novi Merkur.

“Postupak prodaje smo počeli, koncept je postavljen, ali u ovoj fazi više ne možemo reći”, kazali su u Merkuru.

Kako su dodali, savjetodavna kuća Roland Berger je već uspostavila kontakte s potencijalnim investitorima a krajem svibnja ili početkom lipnja bi će im poslati nešto detaljnije financijske podatke. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here