Nova sezona akcija “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke”

66

Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja nacionalnu akciju “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” kojima promovira hrvatske kvalitetne proizvode, poglavito nosioce prestižnih znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.

U današnjem priopćenju iz HGK pozivaju sve građane da se pridruže i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda na akcijama “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” koje će tom prilikom moći kupiti po promotivnim cijenama te sudjelovati u velikom broju bogatih nagradnih igara.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” započela je 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”.

Ova manifestacija započela je u sklopu Projekta vizualnog označavanja proizvoda, a do danas je dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem.

Njezin najširi cilj, navode iz HGK, je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima.

U sklopu akcije “Vrijedne ruke” Komora nastoji promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-e te pojedince koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

“Akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ i ‘Vrijedne ruke’ prepoznata je i prihvaćena kod svih naših građana. Tome u prilog govore brojne ankete rađene na reprezentativnom uzorku, od kojih je posljednja pokazala kako je čak 96,5 posto građana čulo za akciju, a 92 posto ih podupire kupovinu hrvatskih proizvoda. Na jednak način akciju su prepoznali i poduprli naši vrijedni proizvođači koji se svake godine u sve većem broju odazivaju i sudjeluju u njoj. Prošle godine ih je u akcijama ‘Kupujmo hrvatsko’ i ‘Vrijedne ruke’ sudjelovalo gotovo 700, a ove godine se nadamo još većem odazivu”, ističe se u priopćenju HGK.

Raspored održavanja akcije “Kupujmo hrvatsko” u 2013. godini:

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here