Tvrtke mogu slati priopćenja putem društvenih mreža

Regulatori su objavili da kompanije od sada mogu koristiti Twitter, Facebook i druge društvene mreže za objavu ključnih priopćenja, pod uvjetom da kažu ulagačima koje će stranice koristiti, piše Reuters. Kompanije i ulagači se okreću novim alatima i regulatori su morali postaviti pravila, rekao je Howard Lindzon, izvršni direktor Stocktitwits, kompanije koja za brokere prikuplja Tweetove o dionicama.

“Priopćenje na Yahoo finance stranicama — tko to još čita?”, kaže Lindzon. “Vijesti ćete pročitati na Facebook ili Twitter streamu. Industrija se mijenja i bilo je pitanje vremena kada će se to regulirati.”

Komisija za vrijednosnice i burzu (Securities and Exchange Commission) na to se odlučila nakon posta koji je na svoj osobni Facebook profil u srpnju stavio izvršni direktor Netflixa Reed Hastings.

SEC je proveo istragu kako bi utvrdio je li njegova izjava o uspješnom poslovanju tvrtke prekršila pravilo prema kojem se važne informacije moraju ulagačima predstaviti istovremeno.

“Jedna skupina dioničara ne smije imati prednost pred  drugom samo zato što kompanija selektivno dostavlja važne informacije”, izjavio je u priopćenju George Canellos, direktor SEC-ovog izvršnog odjela.

“Većina društvenih mreža su sasvim odgovarajuće metode komuniciranja s ulagačima, osim ako je pristup ograničen ili ako ulagači ne znaju kamo moraju gledati”, rekao je. (Banka.hr)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *