Više od 150 izlagača na Zagreb Wine Gourmet Weekendu

55

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW) po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol i Gliptoteci HAZU od 19. do 20. travnja, izvijestili su organizatori festivala.

Osmišljen kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju i ove će godine ponuditi najbolje od domaćih vinara, proizvođača delicija i maslinovog ulja.

Kao jedan od najznačajnijih regionalnih izložbi vina i gastronomije, ZWGW će ponovno okupiti impresivan broj izlagača koji će biti veći od 150.

Osim što će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku ponešto naučiti i obogatiti svoje iskustvo na brojnim kušanjima, radionicama i panelima koje će voditi neki od vodećih regionalnih, ali i svjetskih stručnjaka.

“Drago nam je da se i ove godine odazvao velik broj izlagača. Ta činjenica potvrđuje ZWGW kao važno mjesto susreta proizvođača i ljubitelja eno-gastronomije iz cijele regije. Osim toga i jedni i drugi mogu se informirati o najnovijim međunarodnim trendovima i iskustvima što je jako bitna komponenta našeg festivala, po čemu se razlikujemo od drugih. Poučeni iskustvom od prošlogodišnjeg, prvog po redu ZWGW- a, vjerujemo da ćemo ove godine ponuditi našim posjetiteljima još veću kvalitetu sadržaja i tako potvrditi značaj Zagreba na gastronomskoj karti regije”, rekao je direktor festivala Dražen Lazić.

Dan prije službenog početka festivala očekuje nas ZWGW Opening night koji započinje kušanjem austrijskih vina s Willijem Klingerom , a nastavlja se uparivanjem najekskluzivnijih cigara na svijetu Cohiba BHK 56 s Portom i Madeirom vinskih kuća Blandy’s i Graham’s.

Za 19 sati u kinu Centru Kaptol svoju pretpremijeru doživjet će dokumentarni film Dossier Zinfandel redateljice Milke Barišić. U isto vrijeme u Gliptoteci HAZU bit će otvorena izložba fotografija Frana Miloša nazvana “Pelješki mir”, a svakoga dana festivala nakon završetka radnog vremena festivala posjetitelji se mogu opustiti uz čašu vina, pjenušca ili koktel u dobrom društvu na našem večernjem programu koji će biti organiziran unutar prostora Gliptoteke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here