Atlantic grupa: Za dividendu 30 milijuna kuna

13

Dioničari Atlantic grupe na glavnoj će skupštini, koja je sazvana za 20. lipnja, odlučivati o prijedlogu da se dioničarima za dividendu isplati nešto više od 30 milijuna kuna, odnosno 9 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su na dan održavanja glavne skupštine, tj. 20. lipnja ove godine, evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Prošlu je poslovnu godinu Atlantic grupa ostvarila neto konsolidiranu dobit nakon manjinskih udjela u iznosu od 55,2 milijuna kuna, dok je matična kompanija, Atlantic grupa d.d., ostvarila neto gubitak u iznosu od 11,9 milijuna kuna. Taj će se gubitak, kako se najavljuje, također pokriti iz dijela zadržane dobiti iz poslovne 2010. godine.

Skupštini je predloženo i da dopuni Statut kompanije novim djelatnostima, a koje se odnose i na homeopatiju i medicinske proizvode te prehrambene proizvode.

Tako bi se u djelatnosti Atlantic grupe uvrstili i ispitivanje, proizvodnja i promet homeopatskog proizvoda, kao i proizvodnja prehrambenih proizvoda i dodataka prehrani, proizvodnja te promet na veliko i na malo, kao i uvoz i izvoz medicinskih proizvoda, a dodale bi se i djelatnosti provjere kakvoće lijeka i homeopatskog proizvoda te posredovanja vezano uz klinička ispitivanja.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Emil Tedeschi u Atlantic grupi ima 50,20 posto dionica, Raiffeisen obvezni mirovinski fond 9,69 posto, PBZ ima 9,12 posto dionica, Europska banka za obnovu i razvoj 8,53 posto, Lada Tedeschi Fiorio 5,79 posto, AZ obvezni mirovinski fond 4,26 posto, PBZ CO obvezni mirovinski fond 1,36 posto, itd. (HRT)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here