AZTN: iNovine i Tisak prijavili koncentraciju

38

Tvrtke iNovine i Tisak prijavile su namjeru koncentracije, a prijavu namjere te koncentracije zaprimila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, objavila je danas na svojim internet stranicama Agencija.

Riječ je o dva najveća hrvatska maloprodajna lanca kioska, iNovinama, koje su članica Adris grupe, te Tisku, tvrtki u sastavu koncerna Agrokor, a u kojem udjel ima i Adris.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja danas je objavila da je zaprimila prijavu namjere koncentracije iNovina i Tiska te je u skladu s odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja i Uredbom o načinu prijave i kriterijima za ocjenu koncentracija, u tijeku ispitivanje potpunosti prijave, navode iz Agencije.

Najavljuju i da će, po potpunosti prijave koncentracije, na internetskoj stranici objaviti javni poziv zainteresiranim osobama da dostave pisane primjedbe i mišljenja o koncentraciji, kako bi prikupljeni podaci pridonijeli pojašnjenju odnosno boljem razumijevanju odnosa i stanja na mjerodavnim tržištima.

Po završetku postupka ocjene koncentracije, Agencija će pravodobno izvijestiti javnost o svojoj odluci, navode iz Agencije.

Tvrtka iNovine u većinskom je vlasništvu Adris grupe koja drži 88,8 posto dionica, a većinski vlasnik Tiska je koncern Agrokor s udjelom od 54,13 posto, dok Adris grupa u Tisku ima 25,86 posto dionica.

Inače, mediji već neko vrijeme špekuliraju o mogućnosti spajanja iNovina i Tiska, posebice nakon što je u drugoj polovici travnja najavljeno da će Agrokor, djelujući zajednički s Adris grupom, ići u preuzimanje Tiska.

Agrokor je, naime, 19. travnja putem Zagrebačke burze izvijestio o nastanku obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje Tiska, jer je, djelujući zajednički s Adrisom, prešao prag od 75 posto dionica s pravom glasa u Tisku.

Agrokor djeluje zajednički s Adrisom temeljem sporazuma o razumijevanju od 17. travnja, a zajednički dvije tvrtke drže 79,99 posto temeljnog kapitala Tiska. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here