Banke i Pivovarna Laško žele veću cijenu za Mercator

31

Članice prodajnog konzorcija za Mercator, banke i Pivovarna Laško, u pregovorima s potencijalnim kupcima 53-postotnog udjela “najboljeg susjeda” pokušat će postići veću cijenu, rekao je nakon jučerašnjeg sastanaka Pivovarne Laško Vladimir Malenkovič, piše Delo.

Uprava Pivovarne je nadzornike upoznala s postupkom prodaje poslovnog sistema Mercator. Stajalište prodajnog konzorcija, kojeg podupiru u Laškom, jest da prodaju treba nastaviti, ali ne po svaku cijenu.

To posebno vrijedi za Laško koje duguje bankama 360 milijuna eura i mora se dezinvestirati.

Da je Pivovarna lani prihvatila ponudu Agrokora po cijeni od 221 euro po dionici, za približno četvrtinski udio Mercatora bi utržila 194 milijuna eura, a ove godine na stolu je skromnija ponuda, 110 eura za dionicu. S njom Pivovarna za svoj udio u Mercatoru ne bi utržila ni 100 milijuna eura, te stoga Nadzorni odbor podržava prijedlog o nastavljanju pregovora s kupcima.

“Uvjet je da se prodajni postupak obavi što je moguće prije”, dodao je Malenkovič.

Iako su u Laškom za brz prodajni postupak Mercatora, u ovom trenutku se ne zna kakav je njegov vremenski okvir. Također, nije poznato hoće li o mogućoj prodaji udjela u Mercatoru odlučiti sadašnji Nadzorni odbor Pivovarne Laško ili možda novoizabrani. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here