Bricostore odlazi iz Hrvatske

8

Trgovački lanac Bricostore gasi svoju aktivnost u Hrvatskoj u kojoj zatvara svoja tri prodajna centra, najavio je predsjednik Uprave tog trgovačkog lanca Philippe Bresson u pismu objavljenom danas na tvrtkinom Facebook profilu.

Kako navodi, u travnju ove godine Bricostore je prodao sve svoje poslovne centre u Rumunjskoj grupaciji Kingfisher, a više “ne može održati poslovanje samo s hrvatskim prodajnim centrima koji su od samog početka poslovali s gubitkom usprkos izrazito velikim ulaganjima koje je tvrtka uložila kako bi se razvila mreža prodajnih centara u Hrvatskoj”. Zbog toga je, navodi Bresson, Bricostore “primoran ugasiti svoju aktivnost u Hrvatskoj iako se i dalje vode pregovori s potencijalnim investitorima”.

Bricostore će zatvoriti svoje prodajne centre, ali će prije toga ispuniti sve svoje obveze kako prema svojim partnerima, tako i prema svojim zaposlenicima, najavljuje u pismu objavljenom na Facebooku Bresson, dok iz sjedišta Uprave tvrtke u Hrvatskoj nisu odgovorili na upite o odlasku Bricostorea iz Hrvatske.

I u Sindikatu trgovine Hrvatske potvrđeno je da se zatvara trgovački lanac Bricostore u Hrvatskoj, što znači otkaze za svih 210 zaposlenih, rekla je za Hinu izvršna tajnica STH-a Snježana Vrančić.

Poslodavac je potvrdio da zatvara centre u Hrvatskoj te da je u izradi program zbrinjavanja radnika, kaže Snježana Vrančić.

Dodaje da radnici još nisu dobili nikakvu službenu, pisanu informaciju i da je poslodavac najavio da će ispuniti sva njihova zakonska prava, a dio radnika preporučiti drugim poslodavcima.

Bricostore je u Hrvatskoj prisutan od 2003., svoj prvi prodajni centar otvorio je u Splitu u rujnu 2004., u Puli 2007. te u Zagrebu u svibnju prošle godine. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here