Čačanski čips ide u supermarkete

73

Čačanski čips i flips naći će se do kraja mjeseca u svim supermarketima u Srbiji, izjavio je Tanjugu direktor poduzeća “Chipsy Way” Tomislav Bajević.

Prema njegovim riječima, u proteklih mjesec dana plasirano je sedam šlepera robe zemljama u okruženju. “Najveću količinu proizvoda izvezli smo u Makedoniju i Crnu goru, a idućeg tjedna kreće šleper flipsa i čipsa za Bosnu i Hercegovinu”, naveo je Bajević i dodao kako je na Kosovo plasirano već četiri šlepera robe.

Generalni zastupnik prodaje za Crnu Goru je tvrtka “Voli trade”, koja objedinjuje nacionalni lanac marketa i najjaču distributivnu mrežu u toj zemlji, za BiH je to poduzeće “Union Food”, dok u Makedoniji “Chipsy Way” ima svoje predstavništvo.

Za sat vremena, pojasnio je Bajević, proizvede se 480 kilograma čipsa i 150 kilograma flipsa po liniji. Za ove artikle trenutno su u funkciji po dvije proizvodne trake.

“Kupci su veoma zadovoljni kvalitetom naših proizvoda, a početkom lipnja krećemo s velikom reklamnom kampanjom čiji će nositelj biti Željko Samardžić”, istaknuo je.

Trenutno se kupuje potpuno nova oprema za proizvodnju pirea, naglasio je Bajević izrazivši očekivanje da će se i taj proizvod uskoro naći na srpskom i inozemnom tržištu.

Kako je naveo, od poljoprivrednika s područja Čačka ugovoren je otkup šest milijuna kilograma krumpira po fiksnoj cijeni. Inače, “Fabrika za proizvodnju čipsa” osnovana je 1962. godine kao PIK “Čačak”, a privatizirana je 2005. kada ju je kupio beogradski biznismen Slaviša Purić.

Tvornica je pet godina kasnije otišla u stečaj, a rujna 2012. prodana je konzorciju od tri osobe za milijun eura.

Trenutno zapošljava 66 radnika, a u narednom periodu, kako kaže Bajević, očekuje se i prijem novih, obzirom da je obujam proizvodnje sve veći. (B92)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here