Hrvatska zemlja partner na 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

65

Ministarstvo poljoprivrede RH, na poziv Novosadskog sajma, prihvatilo je sudjelovanje Republike Hrvatske kao Zemlje partnera na jubilarnom 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji će se od 18. do 24. svibnja 2013. održati u Novom Sadu, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore.

Rezultat je to, kako se navodi, uspješne 13-ogodišnje organizacije zajedničkih predstavljanja hrvatskih tvrtki na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu u organizaciji Županijske komore Osijek, koja i ove godine na sajam dovodi dvadesetak hrvatskih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te opreme za poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, organizira nacionalno predstavljanje Republike Hrvatske i to promocijom i degustacijom najznačajnijih proizvoda četiri hrvatske regije – Slavonije, Središnje Hrvatske, Istre i Dalmacije, a po prvi puta će se na novosadskom sajmu predstaviti i zajednički projekt HGK i Ministarstva poljoprivrede “Vina Croatia – Vina Mosaica”.

Tijekom sedam dana održavanja sajma bit će organizirano niz konferencija, prezentacija i predavanja vezanih za regionalnu suradnju na području poljoprivrede, prehrambene industrije i trgovine.

Među najznačajnijim je događajima i Poslovna konferencija “Hrana – što nas spaja to nas i povezuje”, koja će se, u organizaciji ministarstava poljoprivrede Hrvatske i Srbije, HGK, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te pod medijskim pokroviteljstvom mjesečnika Forbes, održati u subotu, 18. svibnja 2013.

S obzirom na značenje i veličinu ove sajamske manifestacije iz HGK ističu kako se očekuje veliko zanimanje poslovne zajednice, tvrtki, državnih institucija i medija. Cilj je konferencije predstaviti vodeće kompanije iz Hrvatske i Srbije, i to tako da svojim sudjelovanjem u panelu razmotre moguće načine unapređenja suradnje na području poljoprivrede i prehrambene industrije s obzirom na skori ulazak Republike Hrvatske u EU.

Konferenciju će otvoriti ministri poljoprivrede Hrvatske i Srbije, Tihomir Jakovina i Goran Knežević, te predsjednici gospodarskih komora dviju zemalja, Nadan Vidošević i Željko Sertić.

Kao panelisti sudjelovat će Ivica Todorić, predsjednik Uprave koncerna Agrokor, Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, Miodrag Kostić, predsjednik Uprave MK Group, Bojan Radun, generalni direktor tvrtke Nektar, Zoran Mitrović, generalni direktor Victoria Grupe, te Vedrana Jelušić iz EBRD-a.

U sklopu ostalih stručnih popratnih aktivnosti, Europska mreža preduzetništva Srbije – Privredna komora Srbije i Univerzitet u Novom Sadu u suradnji s Privrednom komorom Vojvodine i Novosadskim sajmom, 22. svibnja 2013. organiziraju međunarodne poslovne susrete AgroB2B@NSFair, a partner je i ŽK Osijek, zaključuje se u priopćenju HGK.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here