Molson Coors: Carling uskoro u Hrvatskoj, najviše se u regiji očekuje od Staropramena

51

Molson Coors očekuje daljnji rast marži u regiji, najviše zahvaljujući lansiranju premium brendova i proizvoda više cjenovne kategorije.

Izvršni direktor kompanije Peter Swinburn je najavio “značajne” inovacije u regiji i dodao: “Ako usporedite visinu marži s razvijenijim tržištima, one će svakako biti niže zbog nižeg BDP-a, ali tu je i prilika za rast.”

Swinburn je kazao da očekuje dalji rast prihoda zahvaljujući akviziciji Starbeva prošle godine, kojom je Molson Coors preuzeo upravljanje nad devet pivovara u regiji srednje i istočne Europe, uključujući Apatinsku i Zagrebačku pivovaru.

On je dodao da kompanija dosta očekuje od češkog brenda Staropramen. “Fokus na Staropramen nam daje dosta prostora za rast i izvan Češke. Onda ćemo krenuti s inovacijama i možda predstaviti i neka lager piva koja već posjedujemo”, rekao je.

On je također rekao da grupa radi na predstavljanju brendova više cjenovne kategorije.

“Ukoliko želite graditi privlačnu kategoriju, morate joj dodati vrijednost, a to se ne postiže jeftinim pivom”, kaže Swinburn.

Prema njegovim riječima, neki od budućih poteza uključit će lansiranje Carlinga na tržištu Hrvatske, Carling cidera u regiji i ponudu bezalkoholnih pivskih napitaka na nekoliko tržišta. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here