Agrokor potpisao kupoprodajni ugovor za Mercator

25

Agrokor je danas u Ljubljani potpisao Ugovor o kupoprodaji 53,12% dionica Poslovnog sistema Mercator d.d. s vlasničkim Konzorcijem od 12 prodavatelja.

Agrokor će za dionicu Mercatora platiti 120 eura, pod uvjetima koji su određeni Ugovorom, što čini 240 milijuna eura za 53,12% dionica Mercatora odnosno 452 milijuna eura za 100%-tni udio u kompaniji, izvještavaju iz koncerna.

Realizacijom Ugovora, zajedno s Mercatorom Agrokor će ostvarivati godišnje prihode od 7 milijardi eura te zapošljavati 60 tisuća ljudi. Ovo povezivanje ide u korist i na dobrobit kupaca, zaposlenika, proizvođača, zajmodavaca kao i ostalih dionika, te će njime nastati najveća maloprodajna kompanija u Centralnoj i Istočnoj Europi. Komplementarnost kompanija dodatna je snaga i potencijal koji će omogućiti poboljšanje profitabilnosti kao i dodatnu financijsku stabilnost te time ujedno  omogućiti i daljnje širenje na tržištima regije, uz otvaranje mogućnosti za ulazak na nova tržišta”, poručuju iz kompanije.

“Zahvaljujem poslovnim ljudima, vlasničkom konzorciju Mercatora, koji su odlučili iskazati nam povjerenje i dati priliku da zajedno s Mercatorom, koristeći zajedničku poziciju, podignemo učinkovitost poslovanja i očuvamo zaposlenost te unaprijedimo konkurentnost u regiji i šire, na tržištu EU”, kazao je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here