Billa Hrvatska obilježila skori ulazak Hrvatske u EU

51

Poznati talijanski kuhar Giuseppe Daddio održao je cooking show u sklopu eventa Austria welcomes Croatia to EU

Giuseppe Daddio, poznati kuhar svjetske klase, ujedno i zaštitno lice trgovačkog lanca Billa d.o.o., gostovao je jučer u Hrvatskoj u sklopu eventa Austria Welcomes Croatia to EU. U Billa supermarketu u Martićevoj ulici u Zagrebu održao je i interaktivni cooking show kojim je ovaj austrijski trgovački lanac obilježio skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Giuseppe Daddio središnji je lik reklamne kampanje Bille pod nazivom “Billa – upravo po mom ukusu”. Kampanja je hrvatskoj javnosti predstavljena krajem 2012. godine i za cilj ima predstaviti svjež, dinamičan i inovativan pristup Bille na tržištu, pri čemu je u prvi plan stavljen naglasak na kvalitetne i svježe proizvode te povoljne cijene.

Svojim kulinarskim umijećem Giuseppe Daddio do sada je osvojio i englesku Kraljicu Elizabetu i Woody Allena te mnoge druge poznate osobe. Može se pohvaliti i titulom  veleposlanika Mozzarella di Bufala Campana u svijetu, a u široj javnosti poznat je i po svojoj kuharici naziva “Ricett’ iss”, koja je osvojila prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards za 2009. godinu u kategoriji “Najbolja kuharica šefa kuhinje”.

Zajedno s kuharom Antonellom Colonnaom stvorio je uspješan televizijski kuharski show, koji je u domove gledatelja diljem Italije donio više od 450 iznimnih recepata. Plijeni veliku pozornost medija i javnosti u Italiji i poznati je promotor svog kraja, te talijanske kuhinje općenito.

“Znam da već previše iskačem iz reklama, ali velika mi je bila želja doći u Hrvatsku i kuhati za vašu javnost. Ja nisam neki glumac, ja sam zaista kuhar. Počašćen sam što sam došao u vašu zemlju te se radujem druženju s Hrvatima. Zahvaljujem Billi na pozivu i njihovim izvrsnim, uvijek svježim proizvodima, te mi je izuzetno drago što su mi pružili ovu jedinstvenu priliku steći nove prijatelje i približiti vam doživljaj svoje kuhinje”, izjavio je prigodom gostovanja uvijek nasmijan i energičan Giuseppe Daddio.

Specijalnost mu je kuhanje temeljeno na tradiciji, a karakterizira ga jednostavna i brza priprema te svježi i povoljni sastojci. Stoga je i prigodom svog dvodnevnog posjeta Hrvatskoj tijekom cooking showa pripremao manje zahtjevna jela, prilagođena i nadolazećim ljetnim danima: govedina sitno rezana i servirana na baguette sa rukolom, rižoto na žuto (šafran), osobuco na milanski, tjestenina penne s povrćem, sušenim pršutom i crnim tartufima, pasta linguine s pestom od bosiljka i flambiranim crvenim gamberima, pržena pizza s rajčicom i mozzarelom, te grill piletina sa senfom i krokant kruhom.

“Zahvaljujući Giuseppeu stvorili smo novi i prepoznatljivi stil Bille, koji će i u narednim godinama pratiti nas i naše kupce. Bitno nam je da je okosnica našeg brenda, s jedne strane, profesionalna osoba, a s druge strane i osoba koja privatno kupuje u Billa supermarketima te kao takva pridaje važnost kvaliteti, svježini i povoljnim cijenama koje Billa nudi. To smo sve pronašli u Giuseppeu, a sam događaj ‘Austria Welcomes Croatia to EU’ bio je prigoda da i Billa Hrvatska, koja posluje u sklopu Rewe International AG, vodeće tvrtke na austrijskom tržištu prehrambenih proizvoda, pozdravi ulazak Hrvatske u Europsku Uniju”, istaknuo je tom prigodom Velimir Smetko, rukovoditelj marketinga Bille, te pritom najavio skorašnje otvorenje supermarketa Bille u samom centru Zagreba na Trgu Bana Jelačića.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here