Izložba “Be CROative” u Berlinu

45

U povodu obilježavanja povijesnog dana ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Njemačkoj i Turističkom zajednicom grada Zagreba, od 12. do 14. lipnja na trgu Potsdamer Platz u Berlinu predstavlja svjetski poznatu izložbu Be CROative.

Podsjećajući kako je upravo Njemačka prošlotjednim ratificiranjem hrvatskog pristupnog sporazuma potpuno otvorila Hrvatskoj vrata u EU, potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta prilikom otvaranja izložbe kazala je kako nije slučajnost što je odabran ovaj trenutak za izložbu Be CROative u Berlinu.

Njemačka je jedno od najvećih gospodarstva u Europi i svijetu, ali i jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarskih partnera, a već dugi niz godina bilježi sigurno prvo mjesto po broju dolazaka stranih turista u Hrvatsku, s gotovo dva milijuna posjetitelja, istaknula je.

Izložba koja je od danas otvorena za posjetitelje predstavljena je konceptom koji prikazuje tri aspekta Hrvatske 21. stoljeća – njezinu prošlost (predstavljanje hrvatskih znanstvenika/inovatora/umjetnika i njihovih djela kroz povijest), sadašnjost (predstavljanje najkvalitetnijih hrvatskih proizvoda, nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko te prirodnih ljepota Hrvatske) te budućnost (predstavljanje Hrvatske kao investicijske destinacije).

Vizualni izgled izložbenog prostora temelji se na korištenju oblika kocke koji simbolički predstavlja Hrvatsku, a multimedijalna izložba na principu gledaj, slušaj, osjeti dočarava posjetiteljima Hrvatsku u njenom najboljem izdanju, ističu iz HGK.

U luksuznim staklenim vitrinama izloženi su mnogi hrvatski proizvodi, nositelji znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta te svjetski poznati izumi Hrvata, dok se na videozidu prikazuju slike hrvatskih proizvoda popraćene tipičnim zvukovima mora, galebova, cvrčaka i dalmatinskih kampanela.

Druge dvije izložbe Be CROative održat će se u Bruxellesu od 24. do 28. lipnja u povodu proslave Dana državnosti te u Strasbourgu od 1. do 5. srpnja u povodu zasjedanja Europskog parlamenta u kojemu će Hrvatska po prvi put imati svoje punopravne predstavnike. (HRT)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here