Konzum otvorio novo dječje igralište u Karlovcu

Trgovački lanac Konzum i u 2013. godini nastavlja s projektom “Vratimo djecu na igrališta” u sklopu kojeg je do sada izgrađeno i obnovljeno ukupno 30 dječjih igrališta u cijeloj Hrvatskoj.

Novo dječje igralište, na adresi Marina Držića u Karlovcu, danas su otvorili Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokor koncerna, i Gašpar Novak, direktor marketinga Konzuma.

“U Agrokor koncernu, naše poslovanje temeljimo na društvenoj odgovornost i brizi za lokalne zajednice u kojima poslujemo. Ovaj projekt objedinjuje sve to i stvara nova, sigurna i kvalitetna mjesta za igru i druženje u cijeloj Hrvatskoj”, izjavila je Balent.

Obnovljeno dječje igralište u Karlovcu smješteno je u urbanom okruženju nebodera u gradskoj četvrti Novi Centar na više od 2.450 m² i ujedno je jedno od najposjećenijih igrališta u ovom gradu.

Konzum je ovo igralište opremio s ukupno 10 novih kombiniranih sprava kao što su klackalice, njihaljke, tobogani, ljuljačke i druge. Posebna atrakcija je veliki drveni brod smješten u sredini dječjeg igrališta koji uključuje prostor za igru i pješčanik, tobogan, mrežu i penjalice.

Ovo karlovačko igralište opremljeno je i s novom komunalnom opremom – klupama i koševima za smeće kao i s dvije kombinirane sprave namijenjene za bezbrižnu igru najmlađih uzrasta.

Ispod sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt, nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno 33 m2 specijalne antistresne podloge koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnost i kvalitete.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište je tvrtka KOVA d.o.o., čime Konzum nastavlja tradiciju opremanja igrališta u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta. Grad Karlovac pobrinuo se za hortikulturne radove i pripremu terena za montažu novih sprava.

Projekt “Vratimo djecu na igrališta” pokrenut je prije nekoliko godina i u sklopu njega je dosad izgrađeno i obnovljeno 30 novih dječjih igrališta u svim krajevima Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika.

Novo karlovačko igralište ukupno je 31 dječje igralište obnovljeno u sklopu ovog projekta koji, osim izgradnje igrališta, ima za cilj promovirati i važnost boravka djece na otvorenom, bavljenja sportom i kvalitetnog druženja s vršnjacima i roditeljima.

Gašpar Novak je istaknuo kako je uređenje novog dječjeg igrališta najavljeno povodom otvorenja prvog Super Konzuma u Karlovcu.

“Konzum u Karlovcu posluje više od 11 godina, a u gradu i okolici trenutno imamo šest prodavaonica koje su sastavni dio života i maloprodajne ponude grada. Vjerujem da smo kroz poklon novog dječjeg igrališta u Karlovcu napravili dodatan iskorak u približavanju našim kupcima na ovom području te im tako na najbolji način zahvalili na njihovoj vjernosti”, naglasio je Novak.

Komentari

  1. JHUGO348 kaže

    Postovana dali bi nam napokon mogli napravit jedan veci dj parkic u Zapresicu ili dva obnovit,Zapresic je grad mladih hvala LP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *