Održano finale “Narodnog roštilja uz PIK”

95

Najbolji roštilj majstori iz cijele Hrvatske odmjerili snage na zagrebačkom Jarunu

Nakon pet uzastopnih roštiljada diljem Hrvatske, konačno je došao i trenutak kada su se najbolji od najboljih iz svih dijelova lijepe naše okupili na zagrebačkom Jarunu kako bi se natjecali za titulu najboljeg roštilj majstora “Narodnog roštilja uz PIK”, priopćeno je iz PIK Vrbovca.

Odlična atmosfera za koju se pobrinula vrckava Antonija Blaće i neizostavni član roštiljada Davor Dretar Drele te popularni tamburaški sastav Gazde, zatim savjeti i stručni sud majstora kuhara Branka Ognjenovića te velike količine roštilj delicija s potpisom PIK-a privukli su brojne Zagrepčane te poznate mesoljupce – Bojana Jambrošića, Filipa Dizdara, Antoniju Šolu, Ivicu Propadala, Nives Čanović, Pamelu Ramljak i mnoge druge.

Pet ekipa koje su predstavljale boje svojih krajeva – “Veseli Bažoleki” iz Zagreba, “Uvijek gladni, uvijek žedni” iz Vinkovaca, “Garavuše” iz Osijeka ujedno i jedina 100% ženska ekipa, “Smiljevci” iz Zadra i “Veseli Istrijani” iz Istre – osim što su se borile za titulu najboljeg roštilj majstora, odlično su se zabavljale i održavale štimung pjesmom i plesom.

Titula najboljih roštilj majstora otišla je ekipi iz Zagreba, “Veselim bažolekima“ inače članovima KUD-a Vinko Pintarić koji su u tijesnoj borbi odnijeli titulu najboljih.

Presudila je njihova koncentracija na recept i podjelu posla, ali i mali propust drugoplasirane ekipe ‘Veseli Istrijani’ koji nisu napravili ražnjić.

No, svi su se zajedno veselili pobjedama i bogatim nagradama PIK-a, a vođa ekipe iz Istre otkrio je kako je zapravo tajna uspješnog roštilja u dobroj vatri i PIK svježem mesu: “Već mjesec dana planiram što ću spremati. Kad vidim koliko je ljudi došlo, uistinu nam je izazov sudjelovati. Moram pohvaliti PIK-ovo meso u kojem ima taman toliko masnoće koliko je potrebno. Važna kod roštilja je i vatra, ne smije biti prejaka. Prije nego što se stavi meso treba staviti ruku iznad roštilja, ako ruka previše peče, meso se ne stavlja. Jedini sastojci koji idu u meso su papar i sol. Sve ostalo je suvišno.”

Niti velika vrućina na Jarunu nije spriječila Zagrepčane, njihove goste i poznate da se prepuste neodoljivim specijalitetima koji su se pripremali na “Narodnom roštilju uz PIK” pa je tim povodom Antonija Blaće, ujedno i voditeljica događanja priznala kako je odlučila napraviti stanku s dijetom prije ljeta upravo zbog “Narodnog roštilj uz PIK” jer nije mogla odoljeti specijalitetima koji su se uz privlačne mirise pripremali cijeli dan.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here