Pozitivno poslovanje King Crossa u 2013. godini

93

Nova Uprava TC King Cross Jankomir predstavila je rezultate poslovanja centra u 2013. i najavila planove za buduća ulaganja i podizanje razine kvalitete ponude i dodatnih sadržaja ovog trgovačkog centra.

Početkom 2013. upravljanje TC King Cross preuzela je tvrtka Jones Lang LaSalle (JLL), globalni lider u segmentu upravljanja nekretninama i investicijama s više od 40.000 zaposlenika u 70 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je odjel Upravljanja nekretninama pokrenut početkom 2013. godine u svrhu upravljanja TC King Cross Jankomir.

Rezultate poslovanja predstavio je Ozren Valković (JLL), direktor centra, koji je istaknuo kako je King Cross pronašao svoj put iz krize u koju ga je dovela loša poslovna politika prethodne Uprave te kako je centar sada na putu revitalizacije o čemu govore pozitivne brojke i novi zakupci u centru od početka godine poput S/O Sportine, Kik Tekstila, Zvjerinjaka, Bruno-Hala te Stolica&Stolica.

S dolaskom proljeća u King Crossu je završena prva faza radova na unutarnjem uređenju centra, izvedena je cjelovita rekonstrukcija natkrivenog dijela centra zajedno s izvođenjem novih sanitarnih čvorova te postavljanje prometne i parking signalizacije u svrhu modernizacije centra kako bi se vizualno i funkcionalno posjetiteljima ponudilo najnovije trendove u uređenju modernih trgovačkih centara, u što je uloženo 2,5 milijuna kuna.

Druga faza trebala biti završena do sredine rujna te uključuje otvaranje središnjeg ulaza u centar, izradu nove šetnice ispred centra te postavljanje modernih dekorativnih podnih obloga u centru.

U izradi su i nove redizajnirane web stranice centra, a sve marketinške aktivnosti usmjerene prema privlačenju posjetitelja rezultirale su povećanjem broja posjetitelja i povećanim zanimanjem za ponude trgovina prisutnih u King Crossu.

“Ponosni smo na ostvarene rezultate u prvih šest mjeseci našeg upravljanja King Crossom, i nadamo se kako je ovo tek početak ponovnog rođenja prvog trgovačkog centra u Hrvatskoj. Pred nama je velik izazov i svjesni smo teškog stanja na tržištu uzrokovanog padom potrošnje u maloprodaji i slabljenjem kupovne moći građana, ali smo isto tako uvjereni kako će se ulaskom u EU i dolaskom većeg broja stranih kompanija situacija promijeniti. Zahvaljujući globalnom pristupu i liderskoj poziciji JLL-a, uvjereni smo kako će hrvatski ured u segmentu upravljanja nekretninama bilježiti stabilan rast prihoda i osigurati nove klijente te sudjelovati u razvoju brojnih investicijskih projekata za strane i domaće tvrtke”, izjavio je Valković.

Upravljanje nekretninama jedan je od sastavnih dijelova kompanije Jones Lang LaSalle te predstavlja sinergiju upravljanja pojedinom nekretninom koja uključuje brigu o komercijalnom poslovanju, tehničkom održavanju, marketinškim aktivnostima i dugoročnom povratu investicije vlasnicima nekretnina.

Osigurati funkcionalnost pojedine nekretnine i povećati njezinu vrijednosti predstavlja osnovu pristupa u pružanju usluga vlasnicima, investitorima ali i zakupcima i posjetiteljima. Ulaskom u EU, Jones Lang LaSalle u Hrvatskoj očekuje značajno povećanje aktivnosti svog odjela upravljanja nekretninama, rečeno je na predstavljanju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here