Effie Worldwide: Unilever najučinkovitiji oglašivač

66

Tele2 i Podravka najučinkovitiji su hrvatski oglašivači, dok je Bruketa&Žinić OM najučinkovitija hrvatska agencija na Effie indexu 2013.

Neprofitna marketinška organizacija Effie Worldwide objavila je rezultate globalnog Effie indeksa učinkovitosti 2013. koji prepoznaje i rangira najuspješnije globalne, regionalne i lokalne marketinške agencije te oglašivače i brendove čije su marketinške aktivnosti postigle najbolje rezultate na tržištu.

Najučinkovitijim oglašivačem proglašen je Unilever, najučinkovitijim brendom Coca-Cola, a Ogily&Mather najučinkovitijom agencijskom mrežom na svijetu.

Hrvatske tvrtke i brendovi su također uvršteni u Effie globalni index učinkovitosti. Najučinkovitijim hrvatskim oglašivačem drugu godinu zaredom proglašen je Tele2, dok je drugu poziciju zauzela Podravka.

Najučinkovitija agencija i ove godine je Bruketa&Žinić OM, a slijede Grey Wordwide Zagreb, Imago reklamna agencija, Organizacija i BBDO Zagreb. Najučinkovitiji hrvatski brendovi su Tele2 i Ožujsko pivo.

Na ovogodišnji globalni Effie index učinkovitosti uvršteni su svi pobjednici i finalisti 40 globalnih i nacionalnih Effie natjecanja održanih u periodu od 13. lipnja 2012. do 13. lipnja 2013., a ukupno je zaprimljeno više od 2400 prijava marketinških agencija i oglašivača iz cijelog svijeta.

Poredak domaćih agencija i oglašivača na globalnom Effie indeksu učinkovitosti sastavljen je temeljem bodova ostvarenih na hrvatskom Effie natjecanju, održanom u svibnju 2013. u sklopu Dana komunikacija, najvažnije strukovne marketinške manifestacije u Hrvatskoj.

“Posebnost Effie indexa je u tome što rangira pobjednike i finaliste nacionalnih ali i svjetskih, globalnih natjecanja te na taj način iz globalne perspektive daje širu sliku o najefikasnijim hrvatskim agencijama, oglašivačima i brendovima. Same Effie nagrade iznimno su vrijedne za marketinšku industriju jer daju potvrdu da kreativne ideje i uspješni marketinški rezultati uvijek idu ruku pod ruku”, izjavila je Dunja Ivana Togonal, izvršna direktorica Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA), organizatora hrvatskog izdanja Effie natjecanja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here